Sisällön tarjoaa Blogger.

ETEISEN REMONTTIKUULUMISIA




Eteisessä kuljetaan edelleenkin väistellen remppavehkeitä, sillä remontti etenee tällä hetkellä hidasta vauhtia. Seinät ja korkealla katonrajassa oleva liukuovikaapisto on kuitenkin vihdoinkin maalattu ja niiden sävyksi valikoitui Tikkurilan Shaali Y467. Tämä lämpimän maanläheinen sävy on ihanan pehmeä entisen kliinisen valkoisen sijaan.

Liukuovikaapiston maalaus on ollut tehtävät listalla jo kaksi vuotta, mutta jotenkin se on aina jäänyt maalaamatta. Kolmen metrin korkeudessa keikkuminen ei ole nimittäin lempiasioitani, sillä kärsin aikamoisesta korkeiden paikkojen kammosta. Maalaus sujui kuitenkin mukavissa merkeissä, sillä mieheni maalasi siellä korkealla katonrajassa ja minä turvallisesti lattian rajassa. Tuolla korkealla liukuovien takana säilytetään asioita, joita ei ihan joka päiväisessä elämässä tarvita. Pitkäaikaisessa säilytyksessä ne ovatkin tosi kätevät. Joulukoristeet, joita viime joulun aikana ilmeistyi meille aikaisempaan verrattuna iso kasa, säilytetään tuolla korkeuksissa. 



Viime viikonloppuna maalasin uusia listoja, jotka nyt odottavat oikeisiin mittoihin sahaamista ja paikalleen laittoa. Olemme päättäneet uusia talon listoja aina kun teemme hieman suurempaa remonttia. Yli sata vuotias talomme ansaitsee vanhaan taloon kauniisti sopivat ja näyttävät listat, sellaiset jotka uusimisen jälkeen jäävät taloon pysyvästi. Vanhat oviaukkojen listat määrittelivät uusien listojen mallin, joskin ne poikkeavat hieman toisistaan, mutta ovat kuitenkin tarpeeksi lähellä samaa tyyliä. Näitä oviaukkojen listoja ei tietenkään vaihdeta, mutta ainakin eteisessä ne vaativat uuden maalin.

Portaiden mustat käsijohteet tulevat vaihtamaan väriä piakkoin. Mustana ne eivät enää sovi tähän tilaan. Seinien pehmeä shaali tulee olemaan myös niiden uusi väri. Maalasin seinämaalilla pienen pätkän käsijohdetta ja mielestäni väri näyttää siinä hyvältä. Kalustemaali on valmiina odottamassa aikaa jolloin voin rauhassa maalata. Käsijohteiden maalaus vaatii sitä tikkailla korkealla keikkumista jonkin verran, joskin ihan tuonne katon rajaan ei onneksi tarvitse mennä.



Viimeinenkin Basilikan värinen ovi on talossamme historiaa. Eteisen ja keittiön välinen ovi muuttui kauniilla Neidolla (X420) hieman odotettua hempeämmän eteisen sävyihin sopivaksi. Tuolla samalla Neidolla maalasin tuossa taannoin eteisen ja olohuoneen väliset vanhat pariovet ja ihastuin sävyyn ihan tosissaan. Luulenpa että Neito jatkaa matkaa myös yläkertaan. Tämä on täydellinen sävy sinisen makuuhuoneen oveen, sen punaisen Tomaatin tilalle. Huoneesta tulee todennäköisesti joku päivä pienen neidin huone, joten värivalinta ei voi tältä osin mennä pieleen!



Metsästän kuumeisesti vanhaa vaatekaappia eteiseen ulkovaatteiden säilytystä varten. Selailen Toria päivittäin, sillä se on tällä hetkellä todennäköisin paikka löytää etsimänsä. Hinnat ovat vain nousseet päätä huimaaviksi, eikä meidän budjetti anna periksi sellaisiin summiin. En ota tästä sen suurempia paineita, sillä uskon sen oikean kaapin kyllä löytyvän. Jossain vaiheessa.

Mitä muuta eteisessä vielä tapahtuu? Lisää maalausta ja kenkien säilytysratkaisun kehittämistä. Tämä eteisen remontti on hyvin pitkä prosessi!

Sää on mitä ihmeellisin, joten toivotan aurinkoisen sateista, 
räntä- ja raekuuroilla höystettyä ukkosviikkoa kaikille!

5 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Niinpä, vauvan myötä olen oppinut kärsivällisyyttä eikä pitkät ja hitaasti etenevät rempat enää niin haittaa! Valmista kuitenkin tulee, ennemmin tai myöhemmin :)

      Poista
  2. Siellähän näyttää hyvältä, lopputuloksesta tulee varmasti upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti :) Luulen että tullaan olemaan tosi tyytyväisiä lopputulokseen! Sitten joskus ;)

      Poista
  3. Silloin kun ei ole kiire, remontoiminen ja kunnostaminen voi olla yhtälailla terapiaa mielelle ja keholle. Tiukat aikataulut ja "puristaminen" ei toisaalta ole. Uudesta eteisestä tulee varmasti hieno :)

    VastaaPoista