Sisällön tarjoaa Blogger.

JOS MÄ KURKKAAN ETEISEN PANEELIN ALLE?


Otsikon kysymys käynnisti viikonloppuna eteisen remontin. Jos mä kurkkaan eteisen paneelin alle ja tarkistan missä kunnossa hirsiseinä on siellä alla? Pohdin josko paneloinnin avulla on peitetty hirsiseinän huonokuntoinen osuus, sillä en oikein ymmärtänyt niiden tarkoitusta tässä tilassa. Muilta seiniltä ei paneeleja lödy, joskin ne ovat levytetty eivätkä hirsipinnalla. Mielestäni kokonainen hirsiseinä on näyttävämpi kuin osittain piiloon paneloitu, joten päätin aloittaa purkutyöt.


Pari vuotta sitten maalasin paneelit mustiksi, samalla myös portaat saivat osittain mustan ilmeen. Se toimi mielestäni hienosti silloin, nyt oli aika uusille tuulille. Ensimmäisen paneelin alta pilkistävä hirsiseinän pätkä näytti olevan kunnossa, joten huokaisin helpotuksesta. Paneloinnin irroitus kävi nopeasti ja paljasti altaan hyväkuntoisen hirsiseinän. Väriero päivänvaloa saaneeseen osaan oli kuitenkin sen verran näkyvä, että teimme nopean päätöksen maalata hirsiseinä kuultomaalilla tummemmaksi. Keittiöstä löytyy musta hirsiseinä, mutta tämän halusimme maalata ruskeaksi. Sopivaa kuultomaalia löytyi omasta varastosta, joten pääsin heti hommiin.


Olen pitkään haaveillut portaiden maalaamisesta vaaleammiksi. Lakatut ja kovin kellastuneet mäntyportaat näyttivät tunkkaisilta, joten päätin maalata ne samalla raikkaammiksi. Hirsiseinän maalauksen jälkeen hioin ja pesin portaat ennen niiden maalausta. Portaiden väriksi valitsimme Tikkurilan Vanhan ajan värikartasta perinteisen puulattiavärin 0401, jota löytyy meiltä ennestään alakerran kynnyksistä. Haaveenamme on maalata tällä kyseisellä sävyllä yläkerran lautalattiat ja halusin saman värityksen jatkuvan sulassa sovussa alakerrasta yläkertaan. Olin hankkinut ison maalipurkin kynnysten maalausta varten, josta oli jäljellä suurin osa. Tämä 2,7 litrainen maalipönttö riitti siis kynnysten, portaiden, hirsiseinän yläpaneloinnin ja portaiden päätyseinän maalaamiseen kahteen kertaan. Portaiden käsijohteet jätin nyt mustiksi, mutta mietin vielä niiden lopullista kohtaloa. Tähän asti eteisen remontti on ollut lähes ilmainen, mutta tämä ei jää tähän. Lattialistat uusitaan, katto ja muut seinät maalataan. Portaiden hirsiset tukipilarit kuultomaalataan todennäköisesti myös ruskeiksi. Vaatesäilytykseen on tulossa muutos, sillä pieni naulakko ja seinäkoukut eivät enää palaa hirsiseinälle. Sen sijaan suuri peili löysi paikkansa portaiden alta. Etsinnässä on nyt vaatekaappi tuonne peilin kautta näkyvälle seinälle. Portaiden alle suunnitellaan vetolaatikkoa, jonne saisi säilytykseen reput ja kengät. 

Ja kaikki tämä lähti liikkeelle yhdestä kysymyksestä; Jos mä kurkkaan tonne eteisen paneelin alle?


Eteisen remontti on luultavasti valmis joskus kesällä, sillä joka viikonloppu ei löydy tällaista äitiyslomalaisen omaa remppa-aikaa.  Se on harvinaista herkkua! Tähän mennessä tehdyt maalivalinnat sointuvat mielestäni yhteen kauniisti. Seuraavaksi minä ryhdyn pohtimaan seinien väriä. Vaihtoehtoja on vain aivan liikaa! 

Kivaa alkanutta viikkoa kaikille.

20 kommenttia

 1. Näyttää tosi hyvältä jo nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos :) Tämä oli hieno alku eteisen rempalle, joka nyt etenee loppuun hitaasti mutta varmasti!

   Poista
 2. Eikös ne hommat ja projektit just noin aina alakin 😄 "Jos mä vähäsen" "entäs jos" "oliskohan" 👍🏻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Just näin ne rempat saavat alkunsa. Eteisen remppa alkoi vähän yllättäen, mutta olen niin tyytyväinen että kurkkasin tuonne paneloinnin alle. Uusi eteisen ilme on sata kertaa parempi kuin entinen, jo nyt vaikka on vielä vaiheessa :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, mukavaa että tykkäät! Olen täysin samaa mieltä kanssasi. Hirsiseinä on upea tummana ja mäntyportaat niin paljon kauniimmat uudessa värissään.

   Poista
 4. Meillä alkaa kaikki projektit aina vähän tuohon tyyliin :D Eteisen ilme raikastui, tuo paneeliseinä oli tosiaan vähän hassu tuossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä taitaa olla yleinen tapa aloittaa remontti! Vaikka minulla vierähti tämän parissa koko viikonloppu, niin kyllä vaan oli kivaa maalailla. Maalausasennot eivät olleet kovin ergonomisia, mutta kolottavat jäsenet unohtuivat lopputulosta ihaillessa :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Vielä on paljon tekemistä ennen kuin eteinen on valmis, tämä hirsiseinä-portaat osuus onnistui kyllä kivasti :)

   Poista
 6. Paljon paremmalta näyttää ilman paneelina ja valkoisilla portailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, ilman paneeleita niin paljon parempi. En tiedä mikä olisi ollut suunnitelma jos alta olisin paljastunut jotain kamalaa! Onneksi näin :) Portaat ovat itseasiassa sinertävän harmaat. Sävy on jännä, se näyttää erilaiselta eri valaistuksessa ja vuorokauden aikana.

   Poista
 7. Juu...minä tein samanlaisen kurkkauksen eteisen puolipaneelien alle ja remppa on ollut kesken jo melkein vuoden;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme kohtalotovereita ;) Remppaintoa sinne teille, ehkä meillä molemmilla on pian valmis eteinen!

   Poista
 8. Hahha, tuollaisista viattomista kysymyksistä ne suuret pyörät yleensä lähtevät pyörimään ;) (Meillä se kysymys kuului:jos muutetaankin Hämeenlinnaan?) Lopputulos on kyllä ihan mahtava, pariovikin pääsee paremmin oikeuksiinsa tumman hirsiseinän kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä olikin hieman isompi kysymys, joka toi hieman isomman muutoksen :) Mutta juuri niinhän se tuppaa tapahtumaan! Pariovet ja hirsiseinä ovat nyt kaunis pari, todellakin paremmin kuin aikaisemmin:)

   Poista
 9. Olet sie kyllä ahkera ja energinen äitiyslomalainen kun ehdit tehdä vauvanhoidon lomassa näin hienoja remppahommia ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä haaveilen tässä arkisin näistä omista remppahetkistä, joita välillä voin toteuttaa. Kiitos siitä kuuluu miehelleni ja pihatalon mummolle, jotka hoitavat silloin neitiä :)

   Poista
 10. Hei, onko sinulla tietoa noista reppusista? Mistä ne on hankittu? Mulla on meinaan ihan vastaavalla rakenteella olevat, ja kiinnostaisi tietää alkuperä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tommi. Portaat olivat jo talossa ennen meitä, joten valitettavasti minulla ei ole mitään tietoa niistä.

   Poista