Sisällön tarjoaa Blogger.

VIHERPEUKALON VAUVA-AIKA JA BLOGIN UUDET TUULET

Viisi kuukautta vauvaelämää takana ja tuona aikana minusta on tahtomattani tullut todellinen viherkasvien murhaaja! Vuosi sitten kirjoitin operaatio mullanvaihdosta (klik) jolloin laskin alakerran viherkasvien määräksi hurjat kolmekymmentä kappaletta. Aikamoinen määrä, mutta silti viherkasveja ei ollut missään vaiheessa mielestäni liikaa, sillä hyvin ne sulautuivat vanhan talon huoneisiin. Pikkuhiljaa kasvien määrä on alkanut tippumaan ja tyhjien kukkaruukkujen röykkiö kansoittaa nyt keittiötä.Eilen tein nopean laskutoimituksen ja nyt tuo kasvien määrä on viisitoista kappaletta! Kyllä vaan, murhaaja on vapaalla jalalla ja toteuttaa missiotaan salakavalasti. Ei kuitenkaan mitenkään tarkoituksella, vaan syynä on yksinkertaisesti tilapäinen kasvien huono hoito. Osan menetyksistä pistän kyllä synkän talven piikkiin, sillä armoton pimeys vie joka talvi muutamia kasvejani. Olen yrittänyt kastella kasvit kerran viikossa ja päätin kastelupäivänkin - jonka sitten vauvatohinoissa unohdin! Olen sitten kastellut liikaa tai liian vähän, osalle tämä on sopinut, osa kuukahti tästä syystä kokonaan.Ajankäsitys on muuttanut muotonsa johonkin kummalliseen vauva-aikaan, jolloin ei ole aina mahdollista hahmottaa päiviä, saati sitten muistaa niinkin vaativa asia kuin kasvien kastelu. Onnekseni voin todeta, että vahvimmat ja paksulehtisimmät ovat pärjänneet tässä viherkasvien henkiinjäämistaistelussa. Nyt ryhdistäydyn, sillä en halua menettää enää yhtään yksillöä! Multia en tänä keväänä ryhtynyt vaihtamaan, vaan päädyin vain lisäämään multaa sitä tarvitseville. Se saa tällä kertaa riittää.

Eräs sanomalehti lähestyi minua muutama viikko sitten haastattelupyynnöllä, sillä siellä oltiin tekemässä juttua vihersisustamisesta. Kieltäydyin kunniasta aikataulullisista syistä sekä ihan vain sen takia, etten ole tällä hetkellä paras ihminen kertomaan viherkasvien hoidosta, vihersisustamisesta ja kasvivalinnoistani.


Blogin uusista tuulista muutama sananen - rautatieläistalon löytää nykyään myös Styleroomista! Bloggaajaporukka on siellä hieman muuttunut, sillä Styleroom ei ole enää osa A-lehtiä. Monen bloggaajan lähdettyä muille maille, saivat pienemmät blogit mahdollisuuden liittyä Styleroomin sisustusyhteisöön. Blogini sisältöön tämä ei vaikuta mitenkään eikä minulla ole velvotteita postaustahdin suhteen, joten tällainen malli sopii tähän elämäntilanteeseen täydellisesti. Saattaapa tänne blogiini eksyä jokunen uusi kävijäkin ja sehän on vain loistava juttu. 

Aurinkoisia kelejä on toivottavasti luvassa koko viikonlopuksi, joten nautitaan niistä. Aurinko lämmittää taloamme sen verran hyvin, ettei takkoja tarvitse lämmittää enää joka päivä. Tämä on ihan mahtava juttu.

Kivaa viikonloppua kaikille!

12 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Jossu :) Ehkä tämä tuo pientä piristystä bloggaamiseen!

   Poista
 2. Kivaa viikonloppua myös sinne ja kiitokset taas näistä ihanista kuvista, teän kaunista kotia on vain niin mukava katsella ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, viikonloppuja myös sinne! Ihana kuulla että nämä "vanhat" nurkat eivät kyllästytä, vaan niitä on kiva katsella :)

   Poista
 3. Oi miten on kaunista! <3 Voi minäkin oon niin iloinnut, että aurinko välillä lämmittää taloa ihanasti ja saa oikein paistatella lämmössä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis❤ Iloitsin liian aikaisin auringosta, se ei ole juuri näyttäytynyt täällä. Ja huomiseksi on luvattu jälleen pakkasta, joten pian lämmityspuuhiin!

   Poista
 4. Kuulostaa niin tutulta. Minulla hävisivät melkein kaikki viherkasvit lapsen ollessa vauva- ja taaperoiässä. Remontti talossa varmaan myös osaltaan vaikutti. Nyt vauva on jo viisivuotias ja viherkasveja on alkanut ilmestyä uudelleen huoneisiin pikkuhiljaa.
  Ihanat kuvat ja niin kaunis koti! Kuvista päätellen olisit ehkä voinut hyvinkin antaa haastattelun vihersisustamisesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa löytää kohtalotoveri, jolle on käynyt samalla tavalla! Tällä hetkellä mietin että minne näitä elossa olevia viherkasveja sijoitan kun neiti lähtee liikkeelle :) Tällä hetkellä on parempi että niitä ei ainakaan tule lisää, ainakaan kovin montaa ;) Ja kiitos, täällä kelpaa meidän perheen elellä ja olla.

   Poista
 5. Oon onnellinen kun löysin viherkasvien tuhoojan, mä luulin että olen ainut.
  En tiedä mikä vika on?? märkä vai kuivuus vai tää vuodenaika.
  Eikö se pian aurinko virkistä nuo kasvit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun kastelutahti ei vaan ole yhteensopiva kaikkien kasvien kanssa, joten olisko se sinunkin viherkasvien kuoleman syy :) Peikonlehdet ja kultaköynnökset ovat yhteensopivia minun hoitotapaani. Ja kyllä pimeä on näiden tuhoaja, onneksi valoa kohti mennään!

   Poista
 6. Täälläkin talvi vei kasveja. :( Onnittelut uusista tuulista! :)

  VastaaPoista