Sisällön tarjoaa Blogger.

VALMIS MAKUUHUONE


 

Voitte varmasti kuvitella miten hyvältä nyt tuntuu. Alakerran makuuhuone on nimittäin valmis. Tänään pääsemme ensimmäistä kertaa nukkumaan alakertaan, ihanaan ikuisen kesän huoneeseen. Mitenköhän mahtaa uni tulla korkeassa huoneessa, kun olemme tottuneet nukkumaan turvallisesti yläkerran matalan viistokaton alla? Viimeisen parin päivän remppatahdin jälkeen luulisi unen kuitenkin tulevan hyvin nopeasti. 

  
 
Tänään yläkerrasta kannettiin uuteen makuuhuoneeseen vain sänky ja yöpöytä. Vanha liinavaatekaappi jäi huoneessa paikallensa ja sai osittain uuden käyttötarkoituksen. Toinen puoli kaapista on vielä täynnä remonttivehkeitä ja ruuveja, toinen puoli taasen on varattu vaatteille ja liinavaatteille. Kaappi määräsi meillä sängyn paikan. Koska kaappi ei mahdu huoneessa mihinkään muualle, sai se jäädä paikallensa ja sänky sulahti siihen viereen ikkunan alle.


Sängyssä on edelleenkin madalletut jalat, joita emme vaihdakkaan alkuperäisiin korkeampiin. Emme ainakaan ennen kesän loppua, sillä ikkuna sängynpäägyn takana mahtuu aukeamaan vain madallettujen jalkojen ansiosta. Enpä tullut sisustusta suunnitellessa ajatelleeksi tätäkään asiaa. Nyt meillä on yli kolme metriä korkea makuuhuone, jossa on madallettu sänky 10 cm jaloilla. Ei voi kun hymyillä.


Ja viimein esittelen remontoidun osan huoneesta. Meillä on nykyään samettisen sileä slammattu takka, maalattu seinä ja uusi seinähyllykkö. Olen kaikkiin muutoksiin todella tyytyväinen ja erittäin iloinen siitä, että ryhdyimme tähän projektiin. Vielä viikko sitten ajattelin toisin. Nyt voin kuitenkin huokaista helpotuksesta ja nauttia kauniista lopputuloksesta. 

Takan slammaus oli se kinkkisin ja aikaa vievin osuus, jonka kuvittelimme hoituvan paljon nopeammin. Emme siis ajatelleet tätä hommaa ihan loppuun asti. Halusimme takasta täysin sileän, joten edessä oli loputon määrä tasoittamista ja hiontaa, järkyttävää siivoa ja pölyä. Lopputulos on kuitenkin jotain aivan uskomatonta ja kaunista. Sitä meidän kelpaa illalla sängyssä tuijotella ennen kuin nukahdamme. 


Aikaisemmin työpöytänä käytetty vihreä pöytälevy saa pian uuden käyttötarkoituksen hoitopöytänä. Tason päälle kiinnitimme kevyen seinähyllykön, jonka hyllylevyt ovat lakattua vaneria ja kannattimet messinkiä. Hyllykkö ammottaa vielä hetken tyhjyyttään, kunnes uuden asukkaan tarvikkeet ja vaatteet löytävät sinne tiensä. Minä ihailen mielelläni tätä siroa hyllykköä tyhjänä, ennen kuin tavarapaljous valtaa sen. Se on nimittäin aivan ihana. 



Kuvissa takan ja seinän värit näyttävät hieman vaaleammilta, kuin mitä ne todellisuudessa ovat. Seinän sävy on Tikkurilan Aaloe (X381) ja takan kaunis vihreä on Keto (K385). Molemmat vihreän sävyt miellyttivät silmää jo värilastuissa, nyt seinässä ja takan pinnassa ne ovat upeat. 


Lopuksi pieni yksityiskohta, vanha kirpparilta kotiin kannettu peili. Siinä ovensuussa se antaa kauniin näkymän vastapäiseltä seinältä. Aamuisin juuri sängystä noustessani katseeni tulee osumaan suoraan tähän peiliin, silloin siitä heijastuu jotain ihan muuta, nimittäin pörröpäinen aamuhirmu.  


Lukisin mielelläni kommenttisi uudesta makuuhuoneesta ja takan muuttuneesta ilmeestä. Jos haluat kurkata miltä huoneessa näytti ennen muutosta ja millainen se likainen tiilitakka oli, niin klikkaa tänne.

Nyt toivottelen kaikille oikein aurinkoista viikonloppua! 

26 kommenttia

  1. Näyttää tosi hyvältä! Takasta tuli hieno ja ihailin uutta siroa hyllyä. Siinäpä ideaa omaan makuuhuoneeseenkin :) Vihreä on myös rauhoittava väri, joten voi kuvitella että nukutte oikein levollisesti uudessa makuuhuoneessa. Ja tuleva asukas myös <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, oikein hyvin ollaan uudessa makuuhuoneessa nukuttu :) Mukavaa että pidät takan uudesta ilmeestä ja sirosta seinähyllystä, itsekin olen tosi tyytyväinen!

      Poista
  2. En voi muuta todeta kuin, että ihana, suorastaan täydellinen <3 Todellakin luulisi, että tuolla nukkuu rauhalliset ihanat unet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, kiitos kauniista sanoistasi ❤ Vaikka rakastinkin yläkerran sinistä makuuhuonetta, tämä uusi makuuhuone on nyt vienyt sydämeni. Sinne on ihana illalla vetäytyä lukemaan hyvää kirjaa ja nukahtaa rauhalliseen tunnelmaan.

      Poista
  3. Todellakin kannatti nähdä vaiva takan kanssa, se on upea! Ja todella kivan värinen, kuten taustan vihreä seinäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen täysin samaa mieltä kanssasi, kannatti nähdä vaiva :) Ruokahuoneessa on toinen samanlainen tiilitakka odottelemassa uudistusta. Samanlaiseen projektiin tuskin ryhdytään, joku helpompi ja vähemmän sotkuinen vaihtoehto slammaukseen sen osalta.

      Poista
  4. Hieno muutos todella! Tuo takan väri on rauhallisen kaunis! Ja sopii nimensä ja sävynsä mukaan tuohon tapettiin. Tapetti on kuin kaunis kukkaketo..Ja seinän väri myös onnistunut valinta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Kaunis Keto on onnistunut sävy takkaan ja on todellakin hauska jatkumo tapetin teemaan :)

      Poista
  5. Todella kaunis! Meillä on suunnitelmissa tai ainakin haaveissa takan ja sen takana olevan seinän tasoitus ja nyt alkoi kyllä kauhistuttamaan... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, takan tasoitukseen on monia eri laasteja, esim hieno antiikkilaasti on hyvä ja helpompi valinta, jos ei halua tällaista täysin sileää pintaa tehdä. Meillä ruokahuoneen takkaan tullaan todennäköisesti kokeilemaan tuota hienoa antiikkilaastia, kun yhtä työlästä projektia ei enää haluta. Vaikkakin vihreä sileä takka onkin uskomattoman kaunis :)

      Poista
  6. Takasta tuli ihana ja väri on täydellinen!
    Tosi hyvä muutos. Näitä ennen- jälkeen- kuvia on aina kiva katsella.
    Minä haaveilen vuolukivitakan maalaamista valkoiseksi. Se kun on niin ikävän harmaa möykky tuolla olkkarin nurkassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos <3 Olemme tosi tyytyväisiä muutokseen. Vuolukivitakka raikastuisi kyllä todella paljon, kun saisi uuden valkoisen pinnan.

      Poista
  7. Ihana muutos! Tuo vihreä takka on kyllä upea, ei varmasti kaikki uskaltaisi vihreää valita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihana kuulla! Vihreä on valloittanut kotimme ja oli luonteva valinta myös takkaan :) Tällaista hempeämpää vihreää meiltä ei vielä löytynytkään.

      Poista
  8. Aivan varmasti tuolla nukkuu hyvin! Ihanan iso makuuhuone, jossa on tilaa hengittää. Meilläkin vaikka on uusi rivitalo on 2.70 korkeat huoneet ja tykkään tosi paljon....verhot vaan meni kaikki vaihtoon..:)
    Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, täällä nukutaan hyvin! Sama juttu oli meillä, kaikki verhot menivät muuton jälkeen uusiksi huonekorkeuden takia. Korkeat huoneet ovat kaikin puolin ihanat ja todellakin on tilaa hengittää :)

      Poista
  9. Ihana, rauhallinen tunnelma niinkuin makkarissa kuuluu ollakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, rauhallinen tunnelma ollaan onnistuttu luomaan uuteen makuuhuoneeseen. Rakastan tätä uutta makkaria ❤

      Poista
  10. Näyttää kyllä niin ihanalta! Toi tapetti ja toi takka <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kaunis! Tapetti on minulle yksi mieluisimmista kotimme tapeteista, se sopii makuuhuoneeseen ihanasti.

      Poista
  11. Super-ihana toi vihreä väri! Toi tapettikin on niin ihana <3 Olette tei supereja.

    VastaaPoista
  12. Hei! Löysin blogisi kun etsin tietoa vanhan tiilitakan tasoituksesta. :) Meillä on yhdessä huoneessa vanha tiilitakka, joka on maalattu valkoiseksi. Mietimme nyt, että voiko maalattua takkaa tasoittaa/rapata? Jouduitteko ensin hiomaan maalipintaa, vai teittekö takan tasoituksen suoraan maalipinnan päälle?

    VastaaPoista