Sisällön tarjoaa Blogger.

KUKKIA PUUSSAPihamme vanha kirsikkapuu ei voi kovin hyvin. Ripustin kesäkukkia sitä piristämään. Kyllähän puussakin voi kukkia olla, meillä on nyt ainakin. Amppeleita minulta löytyy iso kasa, sillä olen tällainen totaalisesti viherkasveihin hurahtanut nainen. Kaksi amppelia ja yksi seinäteline kesäkukkineen naruilla kiinni puun oksiin ja vanha puu sai ansaitsemansa piristyksen. 


Istutin vanhaan emalivatiin hempeitä kesäkukkia. Tässä vadissa on 35-vuotta sitten pesty minun pientä vauvan pyllyäni. Löysin vadin ukkini varastosta muutama vuosi sitten ja kotiutin sen meille. Olin varastoinut sen lasiverannalle penkkien sisään ja unohtanut sinne. Muistin sen vasta tänä vuonna, kun mietin erilaisia vaihtoehtoja kesäkukkien istutukseen. Ikean tynnyriroskis aseteltuna väärin päin toimii mainiosti telineenä vadin alla.


Tuolla taustalla näkyy viime kesänä tehty lavakauluskasvimaa, jossa alkaa jo ihanasti vihertämään. Tänä kesänä meillä vihjellään uutuutena rucolaa ja pinaattia, jotka ovatkin jo hyvällä alulla. Pian pääsemme herkuttelemaan oman maan salaateilla, joihin rucola ja pinaatti tuovat ihanan lisän. En malttaisi odottaa!


Meillä on hellettä riittänyt koko viikon ja talossa on todella lämmin tunnelma. Aurinko porottaa koko päivän kiertäen taloa ympäri ja lämpötila sisällä senkun vain nousee. Huh. Alankin jo kaipailemaan sadetta ja sen tuomaa viilennystä. 

Ihanaa kesäistä viikonloppua kaikille! 

12 kommenttia

 1. Kaunista, ja tosi ihania tuollaiset isot vanhat puut! Meilläkin on yritetty viljellä yhtä sun toista, mutta pensk... anteeksi rakkaat lapset ovat pitäneet huolen ettei mikään pääse kasvamaan ennenkuin ne on revitty pilalle. No, jospa sitten eläkepäivillä aloitan viljelyharrastuksen uudelleen :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, ettei viljely onnistu nyt. Onneksi eläkeellä on aikaa, vaikka silloihan taitaa lapsenlapset olla nyppimässä kasvimaata ;) Ihanaa kesää teille kaikille!

   Poista
 2. Miksei nyt kukkia voisi puihin ripustaa...kun kynttilälyhtyjäkin ripustetaan..:) Lämöä piisaa äälläkin.
  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kukkia ja lyhtyjä puussa :) Mitähän muuta vielä keksisi...

   Mukavaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 3. Nättejä, ja taas meikäläiselle yksi syy harmitellut pihan puuttomuutta... Kivaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, meilläkin on näitä vanhuksia pihassa vain muutama. Toivoisin että niitä olisi paljon paljon enemmän. Ne kuuluvat mielestäni vanhaan pihapiiriin ja tuovat ihan oman tunnelmansa. Edellinen omistaja on kaatanut pihasta melkein kaikki vanhat puut. Harmillista kerrassaan. Onneksi on edes nämä :) Oikein ihanaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 4. Nättejä, ja taas meikäläiselle yksi syy harmitellut pihan puuttomuutta... Kivaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana idea <3

  Näyttää tosi kodikkaalle ja kauniille!

  Meillä on talo pysynyt ihanan viileänä. Täällä voi helposti nukkua sisällä ihan tavallisen täkinkin kanssa. Toivottavasti sun olo ei käy tässä kesänmittaan liian tukalaksi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Vaikka talossamme lämpö nousee, en kuitenkaan osaa luopua täkistä. Hikoilen sitten sen alla vaikka lämpöä olisi 27 astetta :D Onneksi jo vähän viileni, joten minunkin olotila parani kummasti. Ihanaa kesää teille molemmille ja siskolle kans!

   Poista
 6. Moi!Aivan ihana teillä siellä.Käytin juuri tunnin "arvokasta"aikaani tutustumalla blogiisi.Tulen seuraamaan jatkossakin ja toivon kaikkea hyvää sinulle ja uudelle ihanalle elämänvaiheellesi!!
  T;Maalaisserkku Iisalmesta..?!?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No moi moi Maalaisserkku! Onpas kiva kuulla että olet löytänyt tänne meille. On tainnut pihatalon mummo lomareissullaan mainita blogistani ;) Kiitos ja kaikkea hyvää myös sinne Savoon <3

   Poista
 7. Juurikin näin,se pihatalon mummo juorusi toiselle mummolle ja siitä se lähti�� Kiva kuulla että sulla menee hyvin,niin täällä landellakin ja sutinaa piisaa.

  VastaaPoista