Sisällön tarjoaa Blogger.

KURKATAANKO REMPATTUUN POIKIEN HUONEESEEN?


Hei! On aika kurkistaa mieheni poikien huoneeseen. Tämä huone on vilahtanut blogissa vain kerran ja silloin esittelin hyvin paljon pienempien poikien huoneen teille. Yläkerran kolmannen makuuhuoneen asukit ovat kasvaneet ja oli aika päivittää huone isoille koululaisille. Ja hioa ja maalata viimeinkin se hirveä kellastunut mäntylautalattia! Se olikin sitten viimeinen maalaamaton yläkerran lautalattia, joka odotteli remppainnosta tosi kauan. 

Poikien huoneen ovi oli ennen tomaatin punainen, mutta sekin sai huoneen päivityksen yhteydessä rauhallisemman värin. Jotenkin se punainen ei enää istunut aulan värimaailmaan vain korostui liikaa. Ei hyvällä tavalla vaan häiritsevästi. Mylläsin maalivarastot ja löysin siniseen taittavaa harmaata huonekalumaalia, jota jäi yli lasiverannan kierrätyspisteen maalauksesta. Sävy sopii yhtä hyvin kierrätyspisteeseen ja kuin tänne yläkertaankin. 


Keltaiset retrosängyt ovat vaihtuneet mustiin diy-sänkyihin, jotka teimme kierrätetyistä puuikkunan karmeista. Nämä sängyt tehtiin aikanaan yläkerran aulaan, mutta todettuamme kahden täyspitkän sängyn pituisen daybedin meille tarpeettomaksi, niistä tuli poikien uudet sängyt. 90 cm leveät sängyt toimivat pojilla pitkään, joten tässäkin haettiin pitkäaikaista ratkaisua. Pojat majailevat meillä joka toinen viikonloppu, joten huoneen tavaramäärä on aika minimaalinen, sillä tavaroita roudataan kodista toiseen poikien mukana. 

Jos tässä vaiheessa haluat kurkata miltä huoneessa näytti neljä vuotta sitten, klikkaa tästä


Maalaisin päätyseinän ja kellastuneen katon valkoisella. Valkoiset ne olivatkin, mutta kaipasivat raikastusta. Siitä onkin aikaa kun olen valkoiseksi seiniä maalannut, mutta tällä kertaa halusin huoneen säilyvän sävyiltään simppelinä. Saattaapi nimittäin olla, että tulevaisuudessa tästä isosta huoneesta tehdään kaksi erillistä makuuhuonetta, jolloin saadaan kummallekin pojalle oma huone. Silloin molemmat huoneet ovat tosi kompaktin kokoisia pikkuhuoneita, joihin valkoinen tuo avaruutta. 

Vanha pulpetti jäi ala-asteelaisen koulupöydäksi, sillä sehän on todella käytännöllinen kapistus. Pulpetin laatikoihin mahtuu valtavasti pikkusälää ja tilaa on kunnolla läksyjen tekoon. Tämän pulpetin bongasin kierrätyskeskuksesta pojille jo ennen taloon muuttoa ja on kiva huomata että siitä tykätään. Pyöreät matot löysin Citymarketista alesta ja pienet matot riittävätkin tällä kertaa. Maalattua lattiaa ei tarvitse matoilla peitellä. 


Toinen työpiste onkin sitten yläasteelaisen käytössä ja tässä pöydällä lojuu poikien ollessa meillä erilaisia näyttöjä, tietokone ja näppäimistö. Meidän vanha ruokapöytä löysi lopulta tiensä poikien 
huoneeseen, kun pitkään hankintalistalla ollut isompi ruokapöytä löytyi Torin kautta. Ensin mietin pirtinpöydän myyntiä, mutta en millään halunnut luopua siitä. 

Ennen poikien huoneen remonttia kannoimme pöydän yläkerran aulaan säilöön, kunnen tajusin että siitä saa jatkopalat irroitettuna kätevän kokoisen työpöydän yläasteelaiselle. Siitä ei tarvinnut luopua ja uuden työpöydän metsästykseen ei tarvinnut enää käyttää aikaa. Väriltään se on sama kuin maalattu lattia. Ehkä turhankin harmoonista, mutta pöytä saa tällä erää jäädä näin. Lattian käsittely meni samalla kaavalla kuin muuallakin yläkerrassa. Lakatun lautalattian pinta rikki käsihiomakoneella hioen ja maalaus kahteen kertaan. Yläkerran aulassa lattian sävynä on tämä sama Tikkurilan Ajopuu ja ostin tätä huonetta silmällä pitäen maalia kerralla ison pöntön, joten maaliostoksille ei lattian osalta tarvinnut lähteä. Poikien huoneen ikkunaa vastapäinen seinä on tummanharmaa eli ihan kokovalkoinen se ei pinnoiltaan ole. 


Ihan mahtava tunne kun viimeinenkin yläkerran huone on rempattu! Tiedätte varmasti tunteen, kun joku asia on keskeneräinen ja se vaivaa aina joka vilkaisulta. Tästä syystä poikien huoneen ovi oli lähes aina kiinni. En halunnut katsella sitä kellastunutta puulattiaa ja keskeneräisyyttä. Ja se ovikin vaivasi.

Nyt tuntuu hyvältä!

2 kommenttia

  1. Vau, niin kaunista, ajatonta ja samalla persoonallista jälkeä. Lattia on upea, ja kyllä varmasti aivan eri fiilis nyt katsoa huonetta!

    VastaaPoista
  2. Hei. Kiitos, mukava kuulla että tykkäät!

    VastaaPoista