Sisällön tarjoaa Blogger.

ALAKERRAN NÄKYMIÄ HUONEESTA TOISEEN

Blogiini on pikkuhiljaa kertynyt mukava joukko lukijoita, uusia ja ihan blogin alkutaipaleesta asti mukana olleita. Tästä olen oikein iloinen ja kiitollinen. Ajattelin että on aika esitellä yli 100-vuotiaan hirsitalomme alakerran näkymiä huoneesta toiseen. Uudet lukijat saatte näin paremmin käsityksen talostamme ja täällä kauemmin viihtyneet pienen kertauksen. Nämä näkymät huoneesta toiseen ovat talomme parasta antia ja haluan jakaa ne nyt kanssanne.

Koko alakerran pääsee kiertämään ympäri, joten oviaukkoja ja ovia löytyy paljon, yhteensä kymmenen kappaletta. Tämä tuo omat haasteensa sisutukseen, mutta olemme mielestäni luoneet suhteellisen toimivan kokonaisuuden jo remontoiduissa huoneissa. Kun ovien lisäksi alakerrassa on suuria ikkunoita kahdeksan kappaletta, haastetta todellakin löytyy. Olen ottanut nämä haasteet innolla vastaan, tämä on hieno tilaisuus kehittää itseäni hankalien tilojen sisustajana. Kun heitimme soppaan vielä sen, että koti sisustetaan sohvaa lukuunottamatta täysin kierrätetyillä huonekaluilla, luovuuden sai ottaa täydellä teholla käyttöön.

Pidän siitä miten kauniisti vain yhdellä silmäyksellä näen ruokahuoneesta olohuoneen kautta suoraan makuuhuoneeseen. Koko talon pituinen näkymä huoneesta toiseen on alakerran rikkaus. 


 


Myös toisinpäin katsottuna tämä huoneiden välinen suora näkymä on herkullinen. Ruokahuone tulee esille olohuoneen oviaukosta kuin värikäs taulu. Oranssi pirtinpöytä ja Marimekon tummansininen verho ovat luotuja yhteen ja luovat kokonaisuuden, jota ei rikota pitkään aikaan. Hyvää ei kannata mennä muuttamaan. 
Ulko-ovelta näkymä lasiverannan ja eteisen kautta olohuoneeseen kertoo heti ensisilmäyksellä miten korkeat huoneet alakerrasta löytyy. Vaaleasta lasiverannasta astutaan sisälle tummempaan maailmaan, jossa hirsiseinä on alkuperäisvärityksessään ja rappuset osittain mustat. Basilikan vihreät pariovet tuovat kivasti väriä eteiseen.

Eteisestä keittiöön kurkistaessa mustan värin saanut hirsiseinä kiinnittää katseeni heti ja sen keskellä oleva oviaukko vanhoine listoineen avaa näkymän ruokahuoneen liinavaatekaappiin. Keittiön musta hirsiseinä on huoneen ainut valmis seinä, muut saavat uuden asun tulevaisuudessa.


Keittiöstä avautuu ruokahuone, joka onkin todellinen väripilkku tästä suunnasta katsottuna. Värikästä tapettia on vain yhdellä ruokahuoneen seinällä, joskin joku päivä toivottavasti toisellakin. Olohuoneesta näkyvää näkymää en halua muuttaa, sillä pidän siitä miten erilaiselta tämä huone näyttää eri oviaukoista katsottuna.


Osa alakerran huoneista odottelee vielä remonttia. Keittiö ja kylpyhuone saavat kunnolla päivityksen kuten myös vessa, jonka remonttisuunnitelmat ovat vihdoinkin edistyneet ja suunnitelmissa onkin toteuttaa remontti ennen vauvan tuloa.


Ruokahuoneesta katsottuna väliaikaisen pikaremontin saanut keittiö näyttää aika riisutulta, olenhan jo irroittanut osan kaapeista ja myynyt ne eteenpäin. Odotan innolla uutta keittiötä ja sitä kuinka tämäkin näkymä muuttuu meidän näköiseksi, kauniiksi ja toimivaksi kokonaisuudeksi. Sitten joku päivä.Kylpyhuone ja vessa jäivät pois tästä näkymien esitellystä, mutta muuten sain mielestäni kivan ja aika kattavan kuvasarjan aikaiseksi.

Haluan vielä toivottaa kaikki uudet lukijat lämpimästi tervetulleiksi Rautatieläistaloon ja kiittää ahkeria lukijoitani yhteisestä yhdeksästä kuukaudesta. Kommenttinne piristävät päivääni ja niitä otan ilolla vastaan jatkossakin. Blogimaailman vuorovaikutteisuus on todellinen rikkaus.

Sunnuntai vaihtuu pian uuteen viikkoon, joten tämän postauksen myötä haluan toivottaa kaikille mukavaa alkavaa viikkoa!         

22 kommenttia

 1. Kiitokset ihanista kuvista sekä näkymistä huoneesta toiseen ja ennenkaikkea tuhannet kiitokset siitä että olen uskaltanut tapetoida värikkäämmillä ja kuviollisilla tapeteilla meidänkin kotia. Löytyypä meiltä tänäpäivänä myös muutama värikkääksi maalattu ovikin.
  Inspiraatio kaikkeen tähän löytyi Rautatieläistalosta ❤❤❤
  Mukavaa alkavaa viikkoa myös sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtavaa että olet saanut vaikutteita täältä meiltä. Ihania tapettivalintoja ja ovien värejä oletkin valinnut omaan kotiisi. Toivoin blogitaipaletta aloittaessani että kumpa joku lukijani löytäisi meiltä inspiraatiota ja uusia ideoita omaan kotiin, näin on siis käynyt ja se lämmittää mieltä kovasti ❤

   Aurinkoista viikkoa sinne pohjoiseen meidän koko poppoolta!

   Poista
 2. Teillä on niin ihanaa. En voi muuta sanoa <3

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, mukavaa että kierros alakerrassa ja näkymät huoneesta toiseen olivat mielenkiintoista nähtävää :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos kaunis ❤ Olen erittäin onnekas, kun saan täällä asua. Vuokra-asuminen päättyi tämän talon oston myötä ja samalla pääsin toteuttamaan itseäni ja ideoitani oikein kunnolla!

   Poista
 5. Suht uutena blogisi lukijana kiitän tästä kierroksesta - kaunis & persoonallinen koti, ihana! Ihania ideoita, toteutuksia, värejä ja sitä luovuuden parasta antia. Tykään kovasti, ilo on aina piipahdella tänne luoksesi. Kuvissa on paljon katseltavaa ja toteutuksen arvoisia ideoita omaankin huusholliin. Oikein ihanata viikkoa sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi❤ Juuri näin toivoinkin jonkun joku päivä näkevän ja kokevan kotimme❤ Onpa ihanaa että olet löytänyt tänne meille ja olet jäänyt lukijaksi. Lisää värejä, inspiraatiota ja toteutuksia on luvassa jatkossakin :)

   Poista
 6. Teillä on kyllä superihana koti! Eikä tämä kierros helpottanut lainkaan kukkatapetti ja lautalattia haaveitani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos ❤ Kukkatapetteja ja lautalattioita minä odotin 33-vuotta ja nyt vihdoinkin ne sain :) En tosin ennalta tiennyt että näin innostun kukkatapeteista, ne tuli talon myötä!

   Poista
 7. Ihana on kotinne...ja mukavaa oli katsella kuvikierrosta siitä..:)

  VastaaPoista
 8. Vallan ihana koti teillä ja upea kuvasarja, taidan tallentaakin kuvat ideakansiooni. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän on hienoa, tallenna ihmeessä! Loistavaa jos olet löytänyt toteuttamisen arvoisia ideoita omaan kotiin :)

   Poista
 9. On kyllä kaunista! Olipa kiva nähdä tällainen monesta suunnasta otettu huone-esittely.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤ Ajattelin että on aika esitellä alakerta oikein kunnolla. Mukavaa että pidit esittelystä :)

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi❤ Me tykätään kovasti asua täällä. Remppailua ja sisustusta ollaan tehty ajan kanssa ja harkiten, ja tehdään jatkossakin :)

   Poista
 11. Kaunis koti, hienot kuvat. Sattumalta löysin blogin mutta tulen ajan kanssa takaisin ilman muuta, selaamaan vanhat jutut ja odottamaan uusia!

  VastaaPoista
 12. Kiitos ❤ Kiva kuulla että sain sinusta lukijan. Lämpimästi tervetuloa blogiini!

  VastaaPoista