Sisällön tarjoaa Blogger.

LASIVERANTA - ASKEL LÄHEMPÄNÄ PIHAJUTTUJA


Valoisa ja avara lasiveranta on meillä kylmää tilaa talvisin. Emme koe järkeväksi lämmittää tilaa, jonka läpi talvella vain kuljetaan nopeasti. Välillä täällä käydään vilvoittelemassa saunomisen lomassa, mutta pääasiassa lasiveranta saa talvehtia ihan rauhassa. Tämä on ehdottomasti kotimme hiljaisin ja seesteisin huone, talvisin.


Näin lasiverantamme odottaa kevättä ja kesää. Ohuemmat takit valmiina naulakossa, josta ne voi nopeasti napata puutarhatöiden kutsuessa. Puutarhahanskat roikkuvat seinäritilässä, paikassa jossa ne kuivuvat hyvin ja ovat aina kätevästi saatavilla. Kypärät odottavat pyöräilykauden alkua ja pihalelut leikkijöitään. Värikäs peitto naulakon päältä haluaa jo vihreälle nurmelle. Kirsikkapuun varjossa sen päällä voidaan köllötellä kesän kuumimpinakin hetkinä.


Tyynyt napataan sohvan päältä mukaan pihalle ja näin peiton päällä voi ottaa nokoset jos toisetkin. Voi kuinka jo odotan kevättä ja kesää. Siihen ei onneksi enää mene kauaa, kevät ja kesä kolkuttevat jo pian ovella. Sitten voi alkaa verannan vihersisustaminen, ripustan ainakin muutaman amppelin tuon pillihimmelin tilalle. Luonnonvalo tulvii ihanasti sisään näistä vanhoista ja suurista ikkunoista, jotka ovatkin ehdottomasti verannan paras juttu.


Tuolla ikkunan alakulmassa, tuolin takana, näkyy muuten pieni osa kesäkeittiöstämme. Viime kesän lopulla valmistunut kesäkeittiö saadaankin tänä kesänä jo hyvissä ajoin käyttöön. Sitä odotellaan kovasti. Kesäkeittiön rakentamisesta olen jo alkanut kirjoittamaan juttua, pian täällä nähdään miten valmistui pääosin kierrätystavarasta rakennettu unelmiemme kesäkeittiö.


Kiireettöminä kesäaamuina sohvalla nautitaan aamukahvia ja katsellaan vihertävää puutarhaa. Viime keväänä sain elämäni ensimmäisen pienen kasvimaan, joka totetutettiin lavakauluksien avulla. Se oli pitkäaikainen haaveni ja pian pääsen kertomaan teille sen tarinan. Aloittelavana viherpeukalona koin monia onnistumisen hetkiä, mutta myös pettymyksiä. Näistä viisastuneena lähden innolla kohti uusia yrityksiä.


Kevään edetessä Rautatieläistalossa siirrytään osittain pihajuttujen pariin. Toivottavasti viihdyt mukanani, kun esittelen muutamia viime keväänä ja kesänä tehtyjä projekteja.

Aurinkoista keskiviikkoa kaikille! 

28 kommenttia

  1. Voi huokaus, lasiverannat ovat niin hienoja. Varsinkin näin tilavat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä olen ja erittäin kiitollinen että meillä tällainen veranta on :) Ensimmäistä kertaa kun astuin taloon, veranta vei sydämeni täysin <3

      Poista
  2. Aivan ihana veranta ❤️ Teillä on tuollaiset ihanat pienet rottinkituolit, joista olen meidän kuistille haaveillut. Yhden olen löytänyt ja toinen vielä saisi löytyä. Meilläkin oli veranta ennen täysin kylmä tila, mutta kun jouduimme rakentamaan sen kokonaan uudelleen niin teimme siitä puolilämpimän. Nyt se on täydellinen paikka tallettaa kukkasia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Ostimme viime kesänä rottinkikaluston Torin kautta, neljä rottinkituolia ja pöydän. Haettiin sadan kilometrin päästä, reissu kannatti todellakin, niin edullisesti nämä saatiin. Kaksi tuoli päätyivät verannalle, loput ovat talvisäilössä vaatehuoneessa. Sieltä ne kesällä kannetaan ulos kirsikkapuun alle.

      Poista
  3. Täällä toinenkin huokailija. Tuo veranta, sen koko ja nuo isot ja kauniit ikkunat..ei voi muuta sanoa kuin ❤❤❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia Tiina :) Veranta on minulle tosi rakas ja uskomatonta että minulla on viimeinkin sellainen. Vuokralla asumisesta hyppäys unelmieni taloon on epätodellisen ihanaa <3

      Poista
  4. Tuo teidän veranta on kyllä mielettömän hieno! Aivan ihanat nuo kookkaat ikkunat ja tykkään myös tuosta 60-70-luvun sohvasta tosi paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Ikkunat ovat vanhat ja todella kauniit. Sohva on mieheni löytö, yleensä minä bongaan huonekalut kotiimme, mutta sohvan löysi mieheni Torin ihmeellisestä maailmasta. Samalla reissulla haettiin Hämeenlinnasta myös työ/pelihuoneen sohva, jonka verhoilin uudestaan.

      Poista
  5. Ihana sinivalkoinen veranta, ja miten tilava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa että pidät verannastamme :) Lattiat olivat jo ostohetkellä siniset, niistä alkaa maali lohkeilemaan, joten jossain vaiheessa ne täytyy käsitellä uudelleen. Ehdottomasti samalla värillä :)

      Poista
  6. Kaunis veranta ja innolla odotan juttua kesäkeittiöstä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Juttua kirjoittelen, tulee varmaankin aika moni osainen, sillä materiaalia on paljon. Huomasin tässä että rakentamisesta on paljon kuvia, mutta valmiista kesäkeittiöstä vain muutama. Oli koko kesän projekti ja sen valmistuttua näköjään keskityttiin grillaukseen eikä kuvaukseen :)

      Poista
  7. Voi miten ihana lasiveranta! Ja mielenkiinnolla odotan kesäkeittiöjuttua, miehellä kun on haaveena rakentaa sellainen mökille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Juttua tulossa koko kesän mittaisesta projektista. Samalla muuten tehtiin remonttia sisälläkin, mistä se energia on kaikkeen revitty, Huh!

      Poista
  8. Taidan muuttaa teille. Ihana veranta ja koko koti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuhannesti kiitoksi Laura <3 Ihanaa että pidät kodistamme, olen siis onnistunut taltioimaan kotiamme sen arvoisella tavalla :)

      Poista
  9. Rauhallinen talvehtija :) Onko tuo jotain huopaa tuo sininen punoskori, mistä se on? Tosi kivannäköinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veranta tosiaan talvehtii rauhassa, odottaa kevättä ja kaikkea tohinaa. Sininen iso kori on oma tekemäni, se on tehty huopaisesta messumatosta, sen päällä ovat tallanneet monet messuvieraat.

      Poista
  10. Yhdyn kanssasi kasvukauden odottelijoiksi! Mä niin näen jo tuon verannan kevätasussaan ja vipellystä varpaiden välissä. Aiotko käyttää sitä taimien esikasvatukseen? Paikka näyttää sille tosi otolliselta. Ollapa kesä ja kärpäset aina!

    Sini K. Kasvihormoni-blogista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevät voisi alkaa jo heti huomenna :) Viime keväänä kasvatin ensimmäiset taimet ja keittiön ikkunan alla ne pääosin kasvoivat. Siirsin ne ilmojen lämmettyä verannalle, jossa ne hetken aikaa kasvoivat ennen istuttamista lavakauluksiin.

      Poista
  11. Ooh ja huoh. Lasiverannat on vaan niin kauniita! Tässä talossa sellaista ei ikävä kyllä ollut, eikä sellaista voitu jälkikäteenkään rakentaa, mutta pieni katettu kuisti sentään saatiin. Laiha lohtu :) Pihahommia odotellessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin pihahommia odotellessa :) Onni on pieni kuistikin!

      Poista
  12. Rottinkituolit on niin ihanat, tahtoisin :) Hauska kenkätelineidea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rottinkituolit ovat ihania, niitä on varmasti Tori taas pullollaan kevään edetessä, sieltä kannattaa näitä bongailla. Puukorit tein itse, ne ovat olleet monessa käytössä, nyt kenkätelineenä :)

      Poista
  13. Hei, ekaa kertaa vierailen blogissasi :) Tosi kiva veranta teillä , katse kiinnittyi heti noihin kuusikulmaisiin mattoihin ja seinällä oleviin ritilöihin, tosi jees!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja tervetuloa meille :) Mukavaa että löysit tänne. Matot ovat Annon Kaakeli-kookosmattoja, joita ostin alennusmyynnistä ison kasan. Toimivat hyvin tilassa, jossa kävellään kengät jalassa. Niissä ei lika näy.

      Poista