Sisällön tarjoaa Blogger.

KIRPPUTORILTA LÄMMINTÄ JA PUNAISTA

 

Eteeni sattui viikonloppuna jotain lämmintä ja punaista. Tämä kaunis tummanpunainen täkki oli kirpputoripöydässä nätisti viikattuna läpinäkyvän pussin sisälle. Se oli juuri pesty ja tuoksui vielä ihanasti pesuaineelle. Ostopäätös syntyi heti, sillä täkki oli hinnoiteltu hyvin edulliseen hintaan (3€).

Olen ihastellut muiden bloggaajien kauniita vanhoja täkkejä ja miettinyt miksi näitä kaunokaisia ei ole minun kohdalleni eksynyt. Tulihan se lopulta tämäkin päivä, kun minä sain oman täkkini.



Tuuletin kauniin löytöni kirpeässä pakkassäässä rappusten kaiteella. Kannoin hyvin tuulettuneen täkin yläkerran vihreään aulaan, jossa se pääsi vierassängyn lisäpeitoksi. Tämä ei ollut millään tavalla turha ostos, vaan täkki pääsee oikeasti heti käyttöön.


Muistatko kun aikaisemmin kerroin aulan vierassängystä, kirjoittelin siitä yläkerran aulan esittelyn yhteydessä. Sänky on juuri valmistunutta pitkää työtasoa vastapäisellä seinällä, aulan toisen ikkunan alla. Neljä metriä pitkään yhtenäiseen sänkyyn mahtuu kaksi ihmistä nukkumaan hienosti peräkkäin.


Silloin kun siinä ei nukuta, tämä omatekoinen kiinteä sänky toimii meillä sohvana. Tänne sängylle olen kasannut ison kasan tyynyjä, jotta loikoilulle olisi mahdollisimman hyvät puitteet.

Marimekon raidallisesta trikookankaasta ompelin sänkyyn pehmoisia tyynynpäällisiä ja pussilakanoita. Sain valtavan ison rullallisen tätä vihreämustaa trikookangasta anopiltani, jolla ei enää löytynyt käyttöä kankaalle. Kun ompeluinspiraatio saapui, surrutti ompelukone monta päivää putkeen näitä ommellessa.


Uusi vanha täkkini sopii upeasti sängylle, tuonne muiden pehmeiden ja lämpimien asioiden joukkoon. Lähes samaa punaista löytyy muualtakin aulasta. Nimittäin kirpputorilta kotiuttamastani lampusta ja työtuolien keinonahkaverhoilusta.



Näin yllättäen on tummanpunainen väri löytänyt tiensä meille. Se saapui aulan muutoksen myötä tänne yläkertaan. Punainen sopii mielestäni kauniisti tummanvihreän seinän syleilyyn. Jälleen yksi uusi väri on hipsinyt hiljalleen rautatieläistaloon. Meillähän ei väreille sanota ei, joten tervetuloa tummanpunainen. 



Usein käy niin, että nälkä kasvaa syödessä. Näköjään myös täkkien osalta. Haaveissa on nyt samantapainen vanha täkki tummansinisenä ja vihreänä. Keltaisenakin se olisi aivan ihana. Ehkä joku päivä löydän nämäkin.

Oikein mahtavaa viikkoa kaikille ja tehkäähän uskomattoman ihania kirppislöytöjä <3

23 kommenttia

  1. Täytyy aktivoitua taas kevään tullen kirppistelyyn - nyt on ollutkin joku ihme suvantovaihe... Vaikka mitään ei tarvi niin sitten kun se "oikea löytö" osuu kohdalle, voi sitä onnea. Vanhat täkit ovat niin ihania. Juuri semmoiseen olen tässä kietoutuneena :D
    Vihreä aulanne on kyllä niin törkeän hieno, että vihreänhimoissani melkeinpä taidan jatkaa samoilla makuuhuoneemme sävyillä (ehkä aavistuksen tummempana) työtilaani, joka meilläkin yläkerrassa seuraavaksi odottaa remonttia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suvantovaihe oli itselläkin kirppistelyyn, nyt viikon sisään olen kuitenkin jaksanut raahautua kirpuille ja ihania tehnyt ihania löytöjä aulaan. Suosittelen jatkamaan vihreällä linjalla, jos siltä tuntuu :) Ja mukavaa että pidät vihreästä aulastamme <3

      Poista
  2. Kaveri vinkkasi viikko sitten sun blogista, että saattaisin tykätä. Voi morjens, rakastan teidän taloa ja tyyliä! Just tuollainen olisi omakin tupa, sitten joskus tulevaisuudessa. :)

    Sulle vinkkaankin, että jos et vielä Facebookissa kuulu Rättei, Lumpui & Retroi-ryhmään, niin nyt kannattaa tutustua. Varoituksena, että saattaa aiheuttaa rahanmenoa... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, olipas ihanaa palautetta! Tervetuloa blogiini ja mukavaa että viihdyt täällä meillä <3 Täytyy käydä kurkkaamassa tuota Facebook ryhmää, kiitos vinkistä!

      Poista
  3. Ihana tuo teidän aula! Minullakin on noihin täkkeihin ihastus, tosin nyt kun innokkain retro-vaiheeni on mennyt vähän ohi, niitä on iso muuttolaatikollinen tuolla odottamassa että mihin ne täällä uudessa kodissa sijoittaisin. Yksi on sentään tyttöteinin sängyllä torkkupeiton virkaa ajamassa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Lyde, aulasta on tosiaan nyt saatu aikaiseksi kaikille mieluinen tila :) Vai ihan muuttolaatikollinen näitä ihania täkkejä odottamassa käyttöä, olet onnekas nainen <3

      Poista
  4. Hyvä löytö! Itse olen maksanut samanlaisesta täkistä 15e. Sittemmin olen löytänyt täkkejä edullisemminkin, halvimmasta maksoin 2e :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä tosiaan onnistuu tekemään hurjan edullisia löytöjä :) 15€ ei kuulosta pahalta hinnalta ehjästä ja hyväkuntoisesta täkistä, varsinkin jos se on kovin mieluinen <3

      Poista
  5. Onpa kaunis ja kutsuva aula! Tuo punainen pöytävalaisin on ihana. Mulla on kaksi viininpunaista silkkitäkkiä (kirppikseltä 6 eurolla). Ne on hyviä varsinkin näin kylmällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Eeva, lamppu on yksi todella mieluinen kirppislöytö! Tämän ensimmäisen retrotäkkini myötä olen koukussa ja toivon näitä muutaman lisää. Ihanan lämpimiä näin kylmällä <3

      Poista
  6. Eeeeeiiiihhh... Mää niin haluaisin teille yökylään ja muutenkin asumaan :D Näyttää vaan tosi hyvälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanista sanoistasi <3 On ihanaa kuulla että ollaan onnistuttu luomaan sellainen aula joka miellyttää muitakin näin kovin :)

      Poista
  7. Aulan muutos on upea! Ja tuo kirppikseltä löytämäsi punainen lamppu osui edellisessä postauksessa ensimmäisenä silmiini <3 Mullakaan ei ole vielä ainuttakaan vanhaa täkkiä, keltainen olis tilauksessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Mirkku, aula on kyllä aikasta ihana :) Lamppu on herättänyt paljon ihastusta ja kerännyt monta kommenttia. Taitaa olla monelle mieluinen <3 Minullekin kelpaisi ihana keltainen täkki. Ehkä onnistutaan ja sellaiset löydetään kirpparilta!

      Poista
  8. Tosi kaunis ja dramaattisen punainen. Siinä on myös jotain ylellistä.

    VastaaPoista
  9. Ylellistä on just oikee sana, yhtyen edelliseen. Löysin jotakin kautta tänne sun blogiin, tykkäsin ja liityin lukijaksi. Tuuhan sääkin käymään Aurinkokujalla kylässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa hei ja tervetuloa blogini lukijaksi :) Ihanaa että löysit tänne ja jäit seuraamaan meidän juttuja! Kiitos kutsusta, tulen varmasti Aurinkokujalla vastavierailulle <3

      Poista
  10. Kirkkaanpunainen on kyllä niin herkullisen ja raikkaan näköinen juuri tuon vihreän rinnalla, eikä yhtään jouluinen. Tykkään! :)

    VastaaPoista
  11. Hyvä löytö! Minäkin olen täkkejä etsinyt jo vuosia, mutta vasta viime vuonna löysin ekan sopivan 5 e:lla. Oikeastaan tosi vähän täkkejä tullut edes vastaan, saati sitten, että kunto ja hinta miellyttäisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, näitä hyväkuntoisia täkkejä ei ole tarjolla kovin usein. Saadaan olla todella tyytyväisiä näistä löydöistämme <3

      Poista
  12. Luulin jo kommentoineeni tätä postausta. Meillä on tämä ihan sama täkki. Juuri joulun alla löysin kirpparilta. "Uusi täkki", luki hintalapussa. "Ihana vanha täkki", ajattelin.

    VastaaPoista