Sisällön tarjoaa Blogger.

KOLME PEIKONLEHTEÄ, JOKO RIITTÄÄ?

Ne ovat kauniita, niitä ei voi jättää kukkakauppaan, ne ovat vallanneet kotimme! Tämän viherkasvin lehden muoto on mielestäni kauneinta mitä yksikään viherkasvi voi omistaa. Nämä rönsyilevät viherkasvit ovat kotoisin Meksikon trooppisista sademetsistä, jossa ne kasvavat varjossa kietoutuneina puiden runkoihin ja kiipeilevät ylöspäin kohti valoa. Kiitos Meksiko näistä kaunokaisista.

Peikonlehtiä on meillä kolme ja ne saattavat vaihtavat paikkaa ja huonetta satunnaisesti. Yksi näistä tuli mukanamme vanhasta kodista ja puhkesi täällä eloon. Ne viihtyvät vanhassa hirsitalossa hienosti ja luovat jatkuvasti uusia lehtiä. Haluan niistä isot ja muhkeat, en millään raaski leikata yhtään lehteä pois. Lehdet olisivat kauniita maljakossa ja kuulema säilyvät näin pitkään kauniina. Annan omieni vielä kasvaa ja sitten asettelen lehtiä maljokoissa ympäri taloa. Samalla juurrutan itselleni oman peikonlehtiarmeijan.

Tätä kaunista viherkasvia on näkynyt sisustusblogeissa todella paljon. Ymmärrän kyllä hyvin miksi siitä on tullut niin suosittu. Onhan se nyt vaan niin kaunis ja helppohoitoinen, ja jos minäkin onnistun niin onnistut sinäkin!

17 kommenttia

 1. Kaunis! Täytyisi varmaan hommata itsellekin tuollainen. Me asuttiin ennen betonikerrostalossa. Siellä onnistuin tappamaan jopa anopinkielen. Nyt tässä puutalossa kaikki viherkasvit kukoistaa. Taitaa hengittävät puutalot olla kasvien mieleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman asian olen huomannut, hengittässä talossa viherkasvit menestyvät :)

   Poista
 2. Peikonlehti tekee uutta tulemista! Taitaa olla perikymmentä vuotta siitä kun niitä oli joka tuvassa, minullakin.
  Tiesitkös se, että se on yksi parhaista huoneilmanpuhdistajistakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen jonkin verran lukenut tuosta viherkasvien kyvystä puhdistaa huoneilmaa, mutta oli uusi tieto että peikonlehti on yksi parhaimmista siinä! Jei, peikonlehti on ihan ykkönen :)

   Poista
 3. Peikonlehdet ovat ihania ja sopii teidän henkeen ihan täydellisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ne tuovat ihanasti väriä kotiin ja nimenomaan tuota ihanaa vihreää, joka alkaa valloittaamaan kotimme.

   Poista
 4. Ihania ja sopii teille tosi hyvin :) Sopivan kokoisia ja mahtavan reheviä. Tykkään. Mäkin haaveilen kyseisestä kasvista, mutta en tiedä, uskallanko sellaista hankkia. Mulla kun ei ole kovin vankkaa uskoa omiin kasvinhoitotaitoihin :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljastus tulossa: en ole saanut ennen pidettyä viherkasveja elossa kauaa, mutta hengittävässä talossa näköjään onnistun jotenkin :) Peikonlehti on todella helppohoitoinen, joten anna mennä vaan!

   Poista
 5. Kauniita! Miulla oli yks oikein iso peikonlehti aikoinaan, mutta se kuoli pois. Voiskin hommata tänne uuteen kotiin, ainakin muut huonekasvit on tykänneet hirsitalossa asustaa, ehkäpä peikonlehtikin sit!

  VastaaPoista
 6. Tosi kivasti sopii teille peikonlehdet! 90-luvulla lapsuudenkodissani oli jättimäinen peikonlehti. Meille ei ole tullut hankittua, mutta miksei :)

  VastaaPoista
 7. Kolme voi olla ihan sopiva, mutta jos vastaan tulee lisää esim. ilmatteeksi niin totta kai niitä tarvitaan lisää! =) Mun täytyy tunnustaa, että joskus viitisen vuotta sitten mulla oli peikonlehti ja sain sen tapettua ja nyt olen pitkään haikaillut uutta, mutta ei ole osunut kohdalle. Ehdottomasti hankintalistalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tottakai jos ilmaiseksi saa ja ehkä muutenkin ;) Plantagenin valikoimiin on tullut peikonlehtiä ja viime kuussa niitä oli pilvin pimein myynnissä. Omat olen hankkinut paikallisesta kukkakaupasta ja tämä viherkasvi on mielestäni tosi edullinen!

   Poista
 8. Mä myös fanitan peikonlehtä. Johtuisko siitä, että olen lämmennyt ysärille niin paljon muutenkin :)

  VastaaPoista
 9. Mun miehellä oli hirrrrrveen iso peikonlehti joskus ammoisina aikoina kun alettiin seurustelemaan. Vihasin sitä. Se vei tilaa ja söi valon ikkunan edessä ja oli ihmeellinen vänkkyrä varreltaan jajaja... Onneksi anoppi otti sen kotiinsa kun uhkasin heittää sen roskiin :) Lehdet kyllä ovat kauniit ja teille kasvi sopii tosi hienosti!

  VastaaPoista