Sisällön tarjoaa Blogger.

KEITTIÖPUUTARHA POISTOMYYNNISTÄ

 

Satuin eksymään Citymarketin hyllyväliin jossa en yleensä käy. Silmiini pisti Genie keittiöpuutarha poistomyynnissä 85% alennuksella. Tätä kasvipuutarhaa ihailin edellisvuoden Habitaren kuvista, joissa Genien keltaista versiota oli esillä suurin määrin. Hinta oli aikaisemmin hankinnan este, nyt tällä alennuksella ei enää. Kaupan yrittejä tulee ostettua kotiin harvoin, sillä ne kuukahtavat aina todella nopeasti. Toivoisin keittiöstäni löytyvän aina tuoreita yrttejä, onko tämä laite yrttien pelastus?


Tämän keittiöpuutarhan pitäisi tarjota ihanteellinen kasvualusta yrteille ja salaateille. Kasvatusruukkuun mahtuu kolme kaupan yrttiä rinnakkain, ensimmäisenä kaupasta pääsi testiin ruohosipuli. Paristoilla toimiva kastelujärjestelmä pulpauttaa vettä yrtille noin 45 minuutin välein. Veteen sekoitetaan vesiviljelyyn tarkoitettua ravinnetta ja näiden pitäisi yhdessä varmistaa jatkuva ja tuottoisa sato. Kasvivalon tulisi nopeuttaa satoa vielä entisestään.


Tätä kasvivaloa voi käyttää myös kukkavalona jos yrttien viljely kyllästyttää. Kirkas led-valo ainakin on, sillä nämä kuvat on otettu pimentävää rullaverhoa vasten ilman mitään muita valonlähteitä. Led-valo kuluttaa sähköä minimaaliset 4 kWh kuukaudessa (ollessaan päällä koko ajan) ja pumpun paristot kestävät 3-4 kuukautta. Kasviravinteita tulee lisätä noin kolmen viikon välein. Rahallinen panostus vesiviljelyyn on siis pieni, nyt testaankin onko sen tuoma hyöty miten suuri.

Ensi keväänä yritän hyödyntää tätä taimien kasvatuksessa, siihenkin tämän pitäisi soveltua. Siis mikäli totean tämän toimivaksi ja hyödylliseksi laitteeksi. Saa nähdä miten käy.

Lähteenä: Tredgen.com/fi

1 kommentti

  1. Vaikuttaa todella näppärältä ja on kivannäköinenkin :) Huippulöytö!

    VastaaPoista