Sisällön tarjoaa Blogger.

PÖYTÄLIINASTA HELMALAKANA

Runkopatjasänkymme on madallettu malli, se sai lyhyemmät jalat jo edellisen asuntoni aikana, sielläkin nukuin viistokaton alla. Nukkumatilaa tuli huomattavasti enemmän matalilla jaloilla ja madallettuna sänkymme on edelleenkin. Helmalakanan löytäminen tähän madallettuun sänkyyn olikin sitten kinkkisempi homma. Aikaisemmin helmalakanana toimi valkoinen froteinen patjansuojus, joka ei pysynyt kunnolla paikoillaan vaan aina repsotti rumasti jostain kulmasta. Ei hyvä ollenkaan. Toiveenani oli pellava helmalakana, ihanan rennosti roikkuva ja ilmava malli, ei liian romanttinen röyhelö vaan rennon rouhea. Valmiit pellava helmalakanat tähän madallettuun sänkyyn olivat liian pitkiä ja valikoima todella rajallinen. Hinnat eivät myökään sopineet alkuunkaan minibudjettiini.


  
Prisman alelaarista löysin kesän lopulla valkoisia pellava pöytäliinoja huimasti alennettuun hintaan, nimittäin 9€/kpl. Eihän tällaista hintaa voi ohittaa vaikka pöytäliinoja meillä ei juuri käytetäkkään. Mietin siinä aikani muita käyttötarkoituksia näille pellavaisille pöytäliinoille. Ehkäpä näistä saisi verhot yläkertaan, ehkä näistä voisi ommella tyynyliinoja kasan... Hetkinen, näistähän tulee helmalakana sänkyymme! Ostin pellavapöytäliinoja kaksi kappaletta, silitin ne ja asettelin sänkyyn. Edullista ja täydellistä! Ja jos joku päivä on tarvetta valkoisille pöytäliinoille, eikun sängystä hakemaan. Kuinka kätevää, vai mitä?9 kommenttia

 1. Ahaa, nuo liinat ovat siis sängyn päällä aivan liinoina, ilman ompelua? Tosi kätevää 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, ilman ompelua liinat aseteltu petauspatjan alle :)

   Poista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Kivannäköinen! Meillä on ongelma uuden sängyn kanssa, kun hieman liian korkea, vinokatto myös, johon paukuttaa päätä aina sängystä noustessa.. Mietin jalkojen lyhentämistä, mutta onko sitten hankala imuroida sängyn alta..? Hmm..

  VastaaPoista
 4. Meillä on 10 cm jalat nyt sängyssä ja imurointi onnistuu hienosti :) Ennen madaltamista mittailin paljonko imurille on jätettävä tilaa ja 10 cm jaloilla on juuri passeli. Suosittelen madaltamaan niin ei pää kolise niin paljon!

  VastaaPoista
 5. Todella loistava idea :) Tykkään itsekin tuosta ruoheudesta. Pitääkin tarkkailla alelaareja sillä silmällä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Minibudjetti pakottaa luoviin ratkaisuihin ;) Alelaarit yllättävät välillä, joten kannattaa aina tarkistaa!

   Poista
 6. Ja niin kivaa tunnelmaa tässäkin huoneessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tämä oli ensimmäinen huone joka sai pintaremontin muuton jälkeen. Haaveissa oli ollut pitkään tuo Kiurujen yö tapetti, jonka vihdoin sain makuuhuoneeseen :)

   Poista