Sisällön tarjoaa Blogger.

PELASTUSOPERAATIO: TEAK-PÖYTÄ


Meillä ei osata käyttää lasinalusia, ei meillä edes ole sellaisia. Olohuoneen teak-pöytä on erittäin herkkä saamaan jälkiä lasinpohjista, kuten kuvista näette. Pinta on jälleen kamalassa kunnossa.Ei hätää, sillä minulla on keinoni saada pöytä jälleen uuteen iskuun ja vielä todella helposti. Tarvitsen vain Vanhan ajan huonekalujen kiillotusöljyä, siivoushanskan ja nukkaamattoman liinan. Sitten käsittelen pinnan öljyllä ohjeen mukaan, annan imeytyä ja kuivua noin tunnin. Tarvittaessa öljyän pinnan toiseen kertaan, usein yksi kerros kyllä riittää. 
Näin nopeasti pöytä on jälleen uudessa loistossaan ja odottelee uusia jälkiä pintaansa. Ehkä me kuitenkin tarvitaan ne lasinaluset, sillä ei jälkiä kuitenkaan kokonaan pois saa. Haaleat muistot rinkuloista erottaa kun oikein tarkasti katsoo. Jos vaikka kirpparilta löytyisi jotkut kivat!


13 kommenttia

 1. Tehokkaan oloista litkua, sen verran hyvältä näyttää tuo ero ennen ja jälkeen kuvissa. Pitääkin ihan pohtia, josko moisen kiillotusöljyn itsekin joskus hommaisi. Meillä on lasinalusia kyllä ihan tarpeeksi omiin tarpeisiin, mutta eihän niitä ikinä muista käyttää :D

  VastaaPoista
 2. Meillä lasinaluset kerää pölyä hyllyssä... Tehokkaan oloinen aine kyllä, täytyypä painaa mieleen! Ķivannäköinen olohuone :)

  VastaaPoista
 3. Aikamoinen aine! Kiitos hyvästä vinkistä. Kauniita kuvia taas!

  VastaaPoista
 4. Tämä aine on ihan ykkönen :) Sain vinkin öljystä kierrätyskeskuksesta, kun ostin aikaisemmin esittelemäni kirjahyllyn ja hylly oli juuri käsitelty aineella. Siitä lähtien olen käsitellyt teak- huonekalut tällä.

  VastaaPoista
 5. Täytyypä laittaa aine muistiin. Muuttui kyllä kertaheitolla! :) Onpa komee muhkea tuo vihreä tuoli!

  VastaaPoista
 6. Loistava vinkki, pitää ehdottomasti laittaa korvan taakse :)

  VastaaPoista
 7. Apua, miten kätevää! Täytyypä etsiä tuota ainetta käsiini. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 8. Tiedätkö millä kannattaisi puhdistaa vanha teak kirjahylly liasta? Pyyhitäänkö vain kostealla liinalla? Vai kannattaako laittaa jotakin pesuainetta? Tuo öljy näyttää kyllä tehokkaalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Hannele, itse ainakin puhdistan ihan vain vedellä ja yleispuhdistusaineella. Teak huonekalut kuivuvat eli niitä kannattaa käsitellä jollakin öljyllä, kerran tai pari kertaa vuodessa. Näin ne saa näyttämään upean kiiltäviltä. Vaihtoehtoja on varmasti monia, itse olen käyttänyt tätä esittelemääni öljyä, jolla saa hieman juuri näitä lasinjälkiäkin piiloon ja kivan kiillon aikaiseksi :)

   Poista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. Paljonko sulla meni tuota ainetta tuohon pöytään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sari! Ainetta meni ehkä 1/5 osa, jos sitäkään. Aika riittoisaa on :) Tietysti mitä kuivempi käsiteltävä pinta on, sitä enemmän ainetta menee.

   Poista