Sisällön tarjoaa Blogger.

RYIJYRAKKAUTTA


Vanhan talomme myötä olen totaalisesti hurahtanut ryijyihin. Näin on päässyt käymään ja koukussa ollaan. Meillä näitä aarteita käytetään tällä hetkellä mattoina. Sitä oikean väristä ja näyttävää ryijyä yläkerran aulan seinälle vielä metsästetään. Ryijyt ovat löytöjä kirpputoreilta, tämän kuvissa olevan ryijyn kannoin kotiin toissapäivänä.

 


Keinutuolin alla aikaisemmin ollut pienempi ryijy sai väistyä tämän isomman ja kauniimman tieltä. Ryijyn kaunis väritys hurmasi minut, siinä on ihanasti sekaisin mm. sinisen eri sävyjä, oranssia, luonnonvalkoista ja ruskeaa, vaaleaita ja tummia värejä sulassa sovussa. Musta pellavaverhokin istuu nyt mielestäni paremmin tähän tilaan ryijyn tummien sävyjen ansiosta. Suosittelen kaivamaan mummon vanhat ryijyt esille ja antamaan niille uuden elämän. Nämä nimittäin soveltuvat matoiksi aivan yhtä hyvin kuin seinällekin. Mikäli mummolta ei näitä löydy, onneksi kirpputorit ja kierrätyskeskukset ovat olemassa.


Mitä mieltä sinä olet ryijyistä? Entä löytyykö näitä sinun kotoasi lattialta tai seinältä? Olisin iloinen kommenteistasi.

Ihanan leppoisaa viikonloppua joka tupaan <3

P.S. Eilen saatiin ensilumi maahan, me mennään nyt porukalla sitä ihailemaan! Otan kamerankin mukaan.

23 kommenttia

 1. Onpa hieno ryijy! Meillä on yksi seinällä. Ryijyt on kyllä kivoja, mut voi ne joskus olla vähän mummomaisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kaikki ryijyt eivät ole minullekaan mieleen, tällaiset raikkaat kylläkin nappaan heti mukaan :)

   Poista
 2. Oletpa löytänyt komeen yksilön! Kiva yhdistelmä värejä ja tämä on hieman erilainen mihin olen tottunut. Mutta tarkoitan positiivisessa mielessä. Meillä ei ole ryijyjä mutta äidilläni ja mummolassani olen niitä tottunut näkemään. Mutta jos näin kauniita löytää niin tottakai lattialle huolisin! :) Sopii kyllä hyvin tuon verhon kanssa yhteen! Tulee vähän sellainen tiikeritalja mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Olen kyllä niin tyytyväinen tähän löytöön!

   Poista
 3. Mää tykkään joistakin ryijyistä ja joistakin en :) Meidän olohuoneen ryijy näkyy ainakin tässä postauksessa http://tassatalossa.blogspot.fi/2014/09/all-you-need-is-love.html ja se oli kyllä rakkautta ensisilmäyksellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau mikä ryijy, todella upea! Kiva kun laitoit linkkiä :)

   Poista
 4. Minulla yksi villaryijy kellarissa, neljäntuulen väreissä.. En ole keksinyt käyttöä..materiaalin saati värien puolesta. Ehkä sohvalle tms.. Lattialla ei taitaisi pysyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä joku päivä sinun ryijysi löytää paikkansa. Lattialla pysyy meillä ainakin hyvin ja varmasti vielä paremmin jos laittaa liukuestematon alle :)

   Poista
 5. Kaunis ryijy! Meiltä ei ryijyä löydy, mutta joku tummasävyinen innostaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Itsekin toivon löytäväni vielä tummansinisen ihanuuden! Ja tietysti sen oikeanlaisen ryijyn yläkertaan, en vaan vielä tiedä millainen se mahtaa olla :)

   Poista
 6. Löysin tämän ihanan blogisi sattumalta. Ja tänne jäin;) Ryijyt on kyllä upeita. Jos niitä tulee edullisesti vastaan, ei tarvitse edes miettiä, tarvitseeko;) Harmikseni minulta söi hiiret yhden ryijyn, joka oli aitassa talvisäilytysessä. Vahingosta onneksi viisastuu ja en ikimaailmassa vie ryijyjä, enkä mattoja tiloihin, mihin nämä vipeltäjät pääsee. Mahtoi olla mukavaa pesäaineista minun hieno ryijy;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun löysit tänne, tervetuloa lukijakseni :) Kävin jo kurkkaamassa blogiisi ja sinne palaan tutustumaan ajan kanssa, hyvää mieltä nimittäin tarvitaan aina :) Voin kuvitella miten vipeltäjät ovat nauttineet ryijysi tuhoamisesta, harmillista että ryijysi on nyt entinen.

   Poista
 7. Kauniita kuvia taas. Meillä on yksi ryijy joka on todella kaunis ja rakas ( vanhempieni häälahja. ) Ryijy oli vuosia seinällä, mutta nyt on väliaikaisesti piilossa vaihtelun vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuollainen perintöryijy onkin varmasti todella rakas <3

   Poista
 8. Ryijyt on aivan ihania <3 Mie löysin vihreän viime kesänä kirpparilta jonka miekin ajattelin laittaa lattialle. Anopilla on valtava ryijy seinällään jota mie aina ihailen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä <3 Laitathan joskus kuvan vihreästä ryijystäsi esim instagramiin, niin pääsen ihailemaan sinun löytöäsi :)

   Poista
 9. Meillä on ryijy seinällä, tuli sohvakaupan kylkiäisenä. Tykkään siitä tosi paljon. Mummolta perin toisen, se on tällä hetkellä isälläni. Kolmas, pienin ryijy on toistaiseksi pois seinältä. Minusta ehdottomia vanhan talon sisutuksessa.

  VastaaPoista
 10. Ihastelin teiän kotia jo StyleRoomissa mutta löysinpä Instagramin kautta tänne blogiinkin! Kaunis ja inspiroiva koti teillä, jään ehottomasti seurailemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja tervetuloa meille :) Ihanaa että löysit tänne.

   Poista
 11. Äitini kutoma ryijy on siskoni seinällä. Jos olisin sen saanut, niin tuskin olisin heti laittanut lattialle. Kirppikseltä hankitut ryijyt on helpompi laittaa lattialle. Olisikohan niin, että nyt on ryijybuumi? Hyvä niin. Raanuja on harvempi esitellyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon todella että nyt on ryijybuumi :) Ne ovat kauniita yksityiskohtia sisustuksessa. Meillä on yksi mustavalkoinen raanu eteisessä ja se on kuin luotu sinne. Sitä voi tarkastella täältä: http://rautatielaistalo.blogspot.fi/2015/10/eteinen-hirsiseina-ja-mustaa-maalia.html. Näitä mustavalkoisia toivon löytäväni lisää meille.

   Poista
 12. Minulla on tama ryijy.Aiti antoi -60 luvulla joululahjaksi.Muistaakseni nimi on Jaapuikot.
  Nyt se on Canadassa makuuhuoneen lattialla.

  VastaaPoista