Sisällön tarjoaa Blogger.

PARIOVIEN UUSI VIHREÄ AIKA


Vanhojen talojen kauniit yksityiskohdat kiehtovat minua kovin. Yli sata vuotias hirsitalomme on aikojen saatossa muuttunut asukkaidensa mieltymysten mukaan, mutta vieläkin on jäljellä todennäköisesti alkuperäisiä kauniita yksityiskohtia. Ihastuin ensisilmäyksellä kotimme vanhoihin parioviin ja koristeellisiin listoihin. Ne osuivat silmiin heti eteiseen astuttuani ja hurmasivat minut kauneudellaan. Pariovet ovat vuosien varrella varmasti saaneet pintaansa monet monituiset maalikerrokset. Meidän taloon tulomme myötä ne saivat jälleen uuden ilmeen. 
Pariovien vaalea väritys rajauksineen oli kaunis, mutta kaipasi muutosta mustan värin vallattua eteisemme. Seinien valkoista vasten ovet näyttivät lähinnä likaisen valkoisilta eikä näky hivellyt silmää. Minä olen kovasti tykästynyt löytämääni Tikkurilan Basilika värisävyyn, jolla käsittelin aikaisemmin keittiökalusteena toimivan vanhan senkin ovet (klik). Päätin testata miltä väri näyttäisi suuremmalla pinta-alalla eli pariovissamme.Rautatieläistalon pariovet saivat jälleen uuden maalikerroksen, mitä todennäköisimmin ensimmäisen vihreän sellaisen! Olen tyytyväinen lopputulokseen, joskin vielä on kolmas kerros maalaamatta. Pitkitän tätä ja odotan inspiraatiota joka saattaa tulla ihan milloin vain. Joskin hyvin kauan olen jo tuota inspiraatiota odotellut.

Vihreä on tehnyt uutta tulemistaan ja alkaakin selvästi nostaa päätään sisustuksessa. Näin on käynyt meillä ja myös monessa seuraamassani blogissa. Let´s all go green!!!

20 kommenttia

 1. Moikka. Laitoin joku aika sitten sulle Instan kautta kyselyä, josko olisit kiinnostunut jakamaan kotinne ilmettä sisustusjutussa. Mahdoitko saada tuon viestin? Jos aihe kiinnostaa, laita sähköpostia photosbysari@gmail.com, niin kerron lisää :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos yhteydenotosta! Laitoin s-postia sinulle, mutta meillä on jo muita suunnitelmia tähän aiheeseen liittyen :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Eikö olekin :) Niin raikas ja pirteä, mutta ei liian räikeä!

   Poista
 3. Mä olen myös nyt ihan musta-kirkas vihreä -maailmassa yhden nuoren miehen huoneen osalta, lisäksi vähän sitruunaa. Toi basilika on just erinomainen vihreä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitruunalla vähän twistiä näihin, kuulostaa erittäin hyvältä :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos :) Nämä ovat kauniit ja ihanat mutta ajoittain hieman epäkäytännölliset...

   Poista
 5. Upeat ovet! Rohkea veto vihreällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kauniin vihreän oven huomasin kauan aikaa sitten eräässä sisustuslehdessä ja mielestäni se kruunasi koko huoneen. Kuva jäi mieleeni ja vihdoinkin pääsin sutimaan itselleni vihreät ovet.

   Poista
 6. Jos joku sanoisi (ilman kuvaa) että maalaisi vihreät ovet niin saattaisin olla eri mieltä. Mutta kun näkee nuo teidän ovet niin onpa hyvän näköiset. Ja erityisesti kun niistä avautuu maisema huoneeseen jossa on syvän tummansiniset verhot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samalla tavalla ajatteli miehenikin ensin kun kerroin ideastani :) Tässä asiassa lähinnä vain ilmoitin että maalaan ovet vihreiksi, niin vahva visio näistä oli. Lopputulos on onneksi molemmille tosi mieluinen :)

   Poista
 7. Ei ihan heti vois kuvitella kuinka hyvältä ne näyttää. Mutta ne näyttääkin hyvältä juurikin sun väriyhdistelmien vuoksi :)
  *Peukku*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Haaveena on vielä farkunsininen ovi, saa nähdä toteutuuko joku päivä.

   Poista
 8. Oi miten kaunis blogi ja koti täältä löytyi. Hyvä, että eksyin, jään seuraamaan !

  VastaaPoista
 9. Kiitos ja sydämellisesti tervetuloa lukijaksi :) Onpas kiva kun eksyit tänne!

  VastaaPoista
 10. Aivan huippu tuo ovi - ihanan eloisa :)

  VastaaPoista
 11. Onpas kertakaikkiaan upeat ovet! Jo kahdella maalikerroksella näyttää hyvältä. Mekin teetätettiin uuteen taloon puiset sisäovet, joita voi sitten hyvin värjäillä omanlaiseksi. Harmi vaan, että ulko-ovissa piti valita enemmän perusovet.

  VastaaPoista