Sisällön tarjoaa Blogger.

ORANSSIT OVET - KOSKA VOIN!

Kaikki alkoi siitä kun vihdoin sain oman talon. Se uskomaton vapauden tunne, täällä voin sisustaa ja remontoida juuri niin kuin haluan, ilman vuokranantajan lupaa ja rajoituksia. Enää minun ei tarvitse kysyä lupaa joka ikiseen pieneen muutokseen tai parannukseen joita kotona haluaa tehdä. Saan jopa hakata nauloja seinään niin paljon kuin haluan eikä minun ei tarvitse kuivata kylpyhuoneen lattiaa tarkasti joka suihkun jälkeen kun vesieristykset sattuvat puuttumaan kokonaan! Näitä mitä ihmeellisempiä ihmisen elämää rajoittavia asioita on vuokralla asumisen myötä tullut esille, sillä olenhan asunut aikuisiällä lukuisissa vuokra-asunnoissa ympäri Suomea. Tähän tuli muutos Rautatieläistalon myötä ja voi tätä tunnetta!

Voin jopa maalata ovia räikeillä väreillä jos haluan. Ja tottakain haluan ja näinpä tein. Oranssiin väriin rakastuin ruokahuoneen (klik) pirtinpöydän myötä ja sen halusin näkyvän myös yläkerrassa. Molempiin makuuhuoneisiin johtavat ovet olivat käsittelemättömät puunväriset ja hyvin nopeasti muuton jälkeen saivat uuden raikkaan värin. 


Poikien huoneessa oranssi jatkuu myös lastenpöydän pinnassa, samalla maalilla on sekin käsitelty. Maalin värisävy on nimeltään Tomaatti, se on huonosti peittävä sävy eli kolme kerrosta maalia on minimi. Ovien kolmatta kerrosta maalatessa innostus vaihtui jo isoon ketutukseen, mutta lopputulos onneksi palkitsee! Muistan vieläkin miten maaliostoksilla kaupan kassaneiti pyöritteli silmiään kun huomasi maalin värin. Ilmoitin hänelle että minä maalaan tällä oranssilla kotini ovia ja kassaneidin ilme oli ikimuistoinen. Ei taida kassaneiti olla kovin rohkea sisustaja.


Himmeän vaaleansinisen pinnan sai vaatehuoneen ovi. Samalla maalilla maalasin aikaisemmin poikien huoneen kirjahyllyn ja alakerran ruokahuoneen lasten pinnatuolit. Nämä kaikki 0,9 litran maalipöntöllä! Tämä mattamaali peitti aika hyvin jo ensimmäisellä maalauskerralla, mutta kaksi kerrosta maalia sai pinnan täydelliseksi. Vaaleansininen ja oranssi sopivat minulle niin rakkaiden Kiurujen kanssa loistavasti yhteen. Yläkerran ovien maalaus kuvastaa tapaani toimia remontoijana, kaikki maalipurkin maalit hyötykäytetään!Yläkerran ovet ovat värikkäät ja siihen ei ole kellään vastaansanomista. Ja minä niin tykkään niistä. 

Mukavaa päivää ja muistakaa nauttia omasta vapaudestanne toteuttaa itseänne, niin minä ainakin teen...

13 kommenttia

 1. Upea väri. Varsinkin sinisen tapetin edessä ovi on niin vau!

  Juu, ei ovien todellakaan ole pakko olla valkoiset. Vapaus on hauskaa ja palkitsevaa. Erään tutun luona vanhat peiliovet ovat saaneet violetin sävyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Värikkäät ovet kiehtovat minua, alakerrasta löytyy vihreitä ovia. Violetit ovet kuulostavat ihanalta :)

   Poista
 2. ❤️❤️❤️❤️❤️Mä niin tykkään❤️❤️❤️❤️❤️ - vaikka, kuten aiemmin sanottukin, oma koti on tyystin toisenlainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla :) Saahan sitä tykätä vaikka oma tyyli onkin jotain muuta, itsekin välillä ihailen täysin omasta tyylistä poikkeavia koteja :) Ja joka kodistahan löytyy aina jotain kaunista!

   Poista
 3. Tosi Hienot!! Jos olisi se vanha talo (ja kohta on varmaan..), niin ovet olisivat jotain muuta kuin valkoista:)

  T,Kati (Call iT Home blogista)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Toivottavasti pian jo maalailet vanhan talon ovia uuteen iskuun!

   Poista
 4. Tykkään minäkin! Vaikka omassa talossani en ole raaskinut koskea vielä kuin yhteen oveen. Eteisen ja yläkertaan johtavan oven väri onkin mielestäni niin kaunis (ehkä joku duck egg voisi kuvata parhaiten), etten halua sitä peittää. Ja muissakin ovissa on jotenkin hauskaa, että ovissa näkyy vanhat kerrokset, jopa edellisen omistajan maalinpoistoaikeet. Puuta, valkoista, kermaa ja tuota duck eggiä sekä ripauksena vihreää löytyy siis ja aika monessa ovessa on eri puolet eri väriset.

  Hämmästyneitä ilmeitä on täälläkin kyllä saatu rautakaupassa, en kyllä enää muista, mistä aiheista ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Anna vain ovien olla sellaisia kuin ovat, ne ovat varmasti kauniita!

   Poista
 5. Tuo Tomaatti on todella hieno väri :) Ja sopii upeasti sinisen tapetin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla :) Saa nähdä vieläkö tomaatti leviää muihin huoneisiin. Ollaan todella tykästytty tuohon väriin!

   Poista
 6. Hei! Mikä on tuon vaaleansinisen värisävyn nimi tai koodi? Haluaisin maalata samalla sävyllä kuisti me oven.

  VastaaPoista