Sisällön tarjoaa Blogger.

UPEAT ARABIAN VALENCIAT

 

Näitä ei tule jokapäivä vastaan, ei todellakaan. Arabia nimittäin lopetti tämän uskomattoman kauniin tummansinisen Valencia-sarjan tuotannon jo yli kymmenen vuotta sitten. Astioiden kauniit kuviot on maalattu käsin, joten jokainen sarjan astia on uniikki. Kirpputoreilla tätä astiastoa tulee todella harvoin vastaan, kukapa näistä nyt haluaisikaan luopua. Jos tätä sarjaa kuitenkin sattumalta löytää, hinnat ovat yleensä tähtitieteelliset.Olen tällä hetkellä onnellinen kuuden teekupin ja lautasen omistaja. Näitä en löytänyt kirpputorilta, nämä tulivat mielenkiintoisen toimeksiannon myötä meille. Päätin nimittäin auttaa tuttavaani hänen äidin irtaimiston myymisessä ja sain etuosto-oikeuden näihin kaunokaisiin. Meille nämä ovat todellisia aarteita, joita tullaan käyttämään harkitusti, välillä kuitenkin otan nämä olohuoneen seinähyllyltä alas arkeani piristämään.

Nyt pidän silmäni isosti auki, sillä tätä sarjaa toivon löytäväni kotiini lisää. Pohdin tässä miten mahtaa käydä kotimaisen Arabian jälleenmyyntihintojen kun koko tuotanto lopulta siirtyy ulkomaille. Voiko edullisia löytöjä enää tehdä? Ja tästä eteenpäin on ryhdyttävä puhumaan kotimaisesta ja ulkomaisesta Arabiasta. Voi Arabia minkä teit! Omat Arabiat ovat olleet aina arvossa suuressa, nyt vieläkin enemmän.


3 kommenttia

  1. Valencia on aivan ihastuttava! Enpä ollut ajatellut hintojen nousua Arabia siirtyessä täysin ulkomaille, mutta näin saattaa käydä. Kaikin puolin ikävää ja surullista (siis ennen kaikkea astioiden valmistamisen lopettaminen Suomessa).

    VastaaPoista
  2. Hei ihastuttavia ovat tosiaan :) Tuotannon lopetus meiltä Suomesta on surullista, samoin se kuinka moni jälleen menettää työpaikkansa. Tottakai sitä toivoisi Suomalaisten tuotteiden olevan myös tuotannollisesti täältä, mutta onko se nykypäivänä enää mahdollista kovin monelle yritykselle. Mielikuvani Arabian kotimaisuudesta sai nyt särön, mutta arvostus on ja pysyy :)

    VastaaPoista
  3. Valenciaa on yhdellä paikkakuntani kirpputorilla myynnissä. Mm. kannun hinta (ilman kantta, jos siihen sellainen kuuluukaan) on 80e. Ihan ei ollut sopiva omalle kukkarolleni, vaikka tuo sinisen sävy on aivan upea!

    VastaaPoista