Sisällön tarjoaa Blogger.

"ONNI ON TAATTU, KUN HIMMELI LIIKKUU"Tämän paremmin en osaa asiaani ilmaista:

"Himmeli liikehtii hiljaa. Avotakassa rätisee tuli lähettäen lämpöään pitkälle huonetta. Kynttilä tekee oman pienen ilmavirtansa. Tuvan ovi käy, naapuri tulee tervehdyskäynnille. Nyt himmelin osaset liikehtivät entistä vinhempaan. Onni on talossa taattu, kun himmeli liikkuu."

Eija Koski, Himmeli-kirja, 2012Tänäänkin kirjoitan himmeleistä, sillä jäin niihin koukkuun. Sain juuri valmiiksi tämän himmelin, noudatin ohjetta ja hieman sovelsin omia juttuja väliin. Himmeli roikkuu nyt ruokahuoneen katossa, liinavaatekaapin päällä, peikonlehden seurana. Se täyttää kauniisti tämän korkean nurkan, joka aikaisemmin näytti niin kovin tyhjältä. Se selkeästi vain odotti omaan himmeliään.


Perinteitä kunnioittaen käytin materiaalina jälleen olkia, jotka kyllä tuovat haastetta himmeleiden tekoon. Himmeli valmistui vauhdikkaasti ja oljet loppuivat samalla. Uusia hankitaan varmasti, sen lupaan. Niitä tosin täytyy hakea kaukaa suuresta maailmasta, kun niitä ei meidän pienessä kaupungissa myydä.


Himmeleiden kiehtova maailma on vienyt minut mukanansa. Suuri kiitos kuuluu Eija Koskelle ja Himmeli-kirjalle. Pidän sen vielä hetken itselleni, sitten joku toinen himmeleihin hurahtanut saa lainata sen kirjastosta. Toivon saavani tämän kirjan joskus ihan ikiomaksi <3

10 kommenttia

 1. Voi kuinka taitava sie olet! Himmeli on niin kaunis ja sopii tosiaan tuohon nurkkaan niin hienosti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Olen yllättänyt itseni ja läheiseni näillä himmeleillä, jotenkin nämä vaan ovat näköjään se minun juttuni :)

   Poista
 2. Onpa hieno himmeli. Minun sorminäppäryys ei riittäisi. Jostain luin että himmelin pitäisi antaa olla talossa ympäri vuoden. Tuo talolle onnea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia <3 En itsekään tiennyt että pystyn näihin, ennen kuin vaan uskaltauduin kokeilemaan. Himmelit jäävät meille esille myös joulun jälkeen, ihan ympäri vuoden saavat olla kotona :) Jospa samalla tuovat sitä hyvää onnea meille!

   Poista
 3. Erittäin kauniit himmelit olet tehnyt;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia <3 Olen itsekin yllättynyt että näistä tuli näin kivat. On ihanaa löytää joku uusi harrastus, johon voisi uppoutua pitkäksikin aikaa.

   Poista