Sisällön tarjoaa Blogger.

ME ISTUTETTIIN YHDESSÄ PUUKun lumi peittää maan, meidän pihapiiri näyttää niin kauniilta. Puhtaalta ja pehmeältä. Nämä kuvat eivät tosin vastaa tämän hetkistä todellisuutta, mutta näiden parissa on mukava fiilistellä. Samalla tulin kertomaan tarinan koko perheen voimin istutetusta puusta. 

Aurinkoisina talvipäivinä hyvin ohuen varjon maahan jättää loppukesästä istutettu puu, Terijoensalava. Se istutettiin vanhan ja mädäntyneen kannon tilalle pihan sisäänkäynnin edustalle. Siellä vanhassa kannossa asusti miljoona muurahaista, joiden äkkinäinen kansanvaellus oli mielenkiintoista seurattavaa. Puun istutus oli syksyn viimeinen pihassa tehty muutostyö. Keväästä syksyyn pihamme koki mullistavia muutoksia ja pihan muokkaus päätettiin syksyllä istuttamalla yhdessä puu.

Tällaisena ohuena ruipelona puu seisoo pihan sisäänkäynnillä. Sen kasvua ja kehitystä odotetaan innolla ja sitä katsellessa tullaan muistelemaan ensimmäistä syksyä talossa. Se on ihka ensimmäinen puu jonka olen koskaan istuttanut. Tämä on siis minulle erittäin tärkeä asia.


Tästä puusta toivon kasvavan ison ja näyttävän. Tässä pihan sisäänkäynnillä Terijoensalava toivottaa pihaan astujalle tervetuloa ja antaa myös hieman näkösuojaa uteliailta katseilta. Siihen tosin taitaa vierähtää vielä tovi.
Esitän puulle vain yhden pyynnön: 
Pliis älä kuole...

6 kommenttia

 1. Kiitos korvamadosta :D
  Mieheni on istuttanut minulle ja lapsille omat puut tuonne pihan reunalle. Hänellä (metsäalalla) oli ihan oma tarinansakkin miksi juuri tämä puu minulle. Jospa kevään koittaessa tästä kertoisin lisää blogissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä vaan :) Täällä on ainakin yksi, joka haluaa kuulla teidän puiden tarinan.

   Poista
 2. Voi miten tunnelmalliselta kotinne näyttää lumiasussaan!
  Keltainen vanha puurakennus loistaa lumen keskeltä kuin
  keväinen aurinko.
  Itsekin olen haaveillut terijoensalavasta. Suuren puun alle
  olisi ihana lekotella.

  Tervetuloa vastavierailulle blogiini, jossa seikkaillaan mökkimaisemissa
  Turun saaristossa.

  Kaikkea hyvää vuodelle 2016 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas kauniisti sanottu <3 Ja tulen varmasti vastavierailulle Turun saaristoon piakkoin.

   Oikein ihanaa uutta vuotta myös sinulle <3

   Poista
 3. Oi miten kiva talo ja koti teillä onkaan! Itse istutin tuollaisen terijoen salavan meidän edellisen talon pihaan jo rakennusaikana, kun halusin että se kasvaisi mahdollisimman pian. Kun kesällä muutettiin sieltä pois vajaan viiden vuoden asumisen jälkeen, oli puu todellakin jo iso. Se oli arviolta noin neljä metriä korkea ja yhtä leveä, eli ei sitä turhaan sanota nopeakasvuiseksi :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ja ihanaa kun löysit tänne blogiini <3 Innolla odotan terijoensalavan kasvua tuosta pienestä ruipelosta isoksi ja mahtavaksi :) Mukava kuulla että se todellakin on nopeakasvuinen.

   Poista