Sisällön tarjoaa Blogger.

KLAPIKAAPPI BY RAUTATIELÄISTALO


Pitkään suunnitteilla ollut ruokahuoneen klapikaappi sai viimeinkin tulta allensa. Maanantaina kävimme tilaamassa materiaalit ja tiistaina illalla kaappi oli valmis. Kerrassaan ripeää toimintaa meiltä.


Aikaisemmin klapeja on meillä säilytetty pienissä puulaatikoissa, mutta puiden kuivumisen nopeuttamiseksi tarvittiin paljon isompi säilytysteline. Mieheni teki piirrustukset klapikaapista yhteisten toiveiden mukaan. Minulle tärkeää oli että kaapista löytyy vetolaatikko, johon saa sytykkeet säilöön ja piiloon katseilta.


Kävimme tilaamassa vaneria paikalliselta vanerikauppiaalta, joka sahasi vanerin meille valmiiksi paloiksi. Raivasimme työhuoneen lattian tyhjäksi ja ryhdyimme kokoamaan kaappia tällä kertaa lämpimissä sisätiloissa. Tämä oli mahdollista sillä tämän kaapin teossa ei hirveästi sotkua syntynyt.

 


Klapikaapin tekoon tarvittiin vanerin lisäksi eri kokoisia ruuveja, puuliimaa, kulmarautoja ja venelakkaa. Kun kaappi oli koottu valmiiksi, sen pinnat käsiteltiin venelakalla kertaalleen. Näin puun syyt saatiin kauniisti esille. Tuohon keskelle työhuoneen lattiaa kaappi jätettiin kuivumaan yöksi  ja me painuimme pehkuihin. 

Saanko nyt esitellä: valmis ruokahuoneen klapikaappi by Rautatieläistalo.


Aamulla kaappi siirrettiin omaan paikkaansa, ruokahuoneen uunin kupeeseen. Se täytettiin klapeilla, joita sinne mahtuu kerralla valtavasti. Niitä saikin tällä kertaa oikein selkä vääränä kantaa sisälle, jotta kaappi saatiin täyteen. Kaappi on suuri ja sen massiiviseen kokoon kesti hetken totutella. Täytettynä tuossa omalla paikallaan, se on kuitenkin juuri sellainen kuin toivottiinkin. Ihana ja tarpeellinen. 
Loppuu vielä yksi tärkeä asia. Nimittäin tänä vuonna emme lähettäneet joulukortteja, joten jouluntoivotukset saavat levitä ympäri Suomea näin blogin välityksellä. 

Oikein rauhallista ja ihanaa joulua kaikille sukulaisille, läheisille, ystäville ja blogini lukijoille! 

7 kommenttia

 1. Todella hieno klapikaappi. Tunnelmallista joulua Rautatieläistaloon!

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Ollaan kyllä tosi tyytyväisiä tähän kaappiin, onneksi oli intoa ja aikaa toteuttaa se viimeinkin.

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mukavaa että tykkäät klapikaapista :) Nappaa ihmeessä ajatus ja toinenkin!

   Poista
 4. Kuinka paksua vaneri on? Onko kestänyt hyvin?

  VastaaPoista