Sisällön tarjoaa Blogger.

VALMIIT KRANSSIT SISÄLLÄ JA ULKONA


Viikonlopun kranssitehtaan aikaansaannokset ovat nyt esillä kotona. Ensimmäisenä tekemäni kranssi on minulle mieluisin, se on mustikanvarvuista tehty, ilmava ja runsas sekä hieman toispuoleinen. Kranssi on todella pelkistetty, sillä siinä ei ole mustikanvarpujen lisäksi mitään muuta. Se on siis todellinen luonnonkranssi, niin kuin ovat muutkin kranssitehtaan tuotokset. Tämä rönsyilevä teos sai kunniapaikan olohuoneen kakluunin kyljestä, josta sitä voi ihailla sohvalta käsin.Mustikan- ja puolukanvarvuista tehty kranssi päätyi eteiseen ja koristaa nyt kylpyhuoneen ovea. Siitä törröttää kivasti varpuja suuntaan ja toiseen. Se on porukan pienin ja siroin, tykkään tästäkin kovasti. Se on vähän viksahtanut ja jotenkin niin toispuoleinen, mutta silti älyttömän sympaattinen.

Ulko-ovessa roikkuu männynoksista tehty kranssi. Tämä on erittäin elävä, runsas ja suuri, juuri siksi se päätyi ulko-oveen. Iso kranssi ison talon ovessa. Kutsun tätä Turrukaksi. Se on mielestäni todella osuva nimi tälle runsaudelle. Se ei ehkä ole kaikista kaunein kranssi, mutta se on juuri niin iso ja muhkea kuin halusinkin. Ja sillä on asenne kohdallaan.

   Kuusenhavukranssin teki anoppini, joka tupsahti kylään kranssitehtaan aikaan. Entinen kukkakauppias käsitteli kranssia ammattimaisemmin ja tulihan siitä symmetrinen ja kaunis. Havukranssi sai paikan pihatalon mummon ovesta. Kertakaikkisen kaunis kaikessa yksikertaisuudessaan.

Elämäni ensimmäinen kranssitehdas kiittää ja kuittaa. Ensi joulun alla uudet kranssit ja uudet tuulet, ellei jo sitten aikasemminkin. Voihan kranssin tehdä vaikka pääsiäiseksi tai juhannukseksi. Syksyksi tai kevääksi. Juuri lueskelin syksyllä ilmestynyttä Kotivinkkiä, jossa oli tehty uskomattoman kaunis kranssi vaahteranlehdistä. Se oli upea.

P.S. Lumi tuli eilen meillekin asti. Josko se jäisi tällä kertaa pidemmäksi aikaa. Toivotaan niin!

6 kommenttia

 1. Voi, miten hienoja kransseja! Ja tuo kakluuni on kyllä vallan kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kakluuni on ihana ja kaunis, valitettavasti kylläkin käyttökiellossa.

   Poista
 2. Ei voi kyllä muuta tehä kuin ihailla sinun kädentaitoja, nuita kransseja ja teän kotia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia <3 Yllättäviä kädentaitoja löytyy kun vain rohkeasti kokeilee :)

   Poista