Sisällön tarjoaa Blogger.

TYÖPISTE SOPIVASTI PIILOSSA


Meillä on kompaktin kokoinen työpiste työhuoneen nurkassa. Sitä ei näe työhuoneeseen katsottaessa, sillä se on sopivasti piilossa oven takana. Siellä ei läppärit, piuhat ja mapit haittaa visuaalista silmääni. Työpisteelle mahtuu kaksi istumaan yhtä aikaa, useasti minä kirjoittelen blogitekstejä ja toinen pojista pelailee vieressä. Pöytälevy on juuri sopivan kokoinen kahdelle läppärille ja kahdelle "työskentelijälle". Työpöytää valaisee kirpputorilta löydetty vanha retro seinälamppu, joka toimii tehtävässään loistavasti.Pöytälevy on viimeisen päälle kierrätyskamaa. Ostimme kesän alussa mustan pirtinpöydän muutamalla kympillä, sillä tarvitsimme jalat kesäkeittiöön tehtävään isoon pöytään. Pöytälevy irroitettiin jaloista ja se sai uuden maalipinnan, rakastamani basilikan vihreän. Tässä on pöytä ennen sen pilkkomista kahteen eri käyttötarkoitukseen. Oranssit pirtinpöydän penkkien jalat hyötykäytettiin myös kesäkeittiön uuteen itse tehtyyn kalustoon. Siihen palataan sitten keväämmällä, kun esittelen kesäkeittiöprojektimme.


Maalattu pöytälevy kiinnitettiin kulmaraudoilla seinään ja siihen tehtiin yksi jalka. Jalka saa mahdollisesti jossain vaiheessa maalia pintaan. Korkeus on mitoitettu meille "ei niin pitkille ihmisille" ja niin että työpisteen alle mahtuu säilytyslaatikoita piiloon.


Työpöydän yläpuolella olevat kaapit siirrettiin työhuoneeseen kylpyhuoneesta, jossa ne aikaisemmin vain lojuivat työtason päällä vieden kaiken tilan tasolta. Niiden kiiltävät valkoiset kaapinovet eivät sopineet Rautatieläistaloon, joten päällystin ne liitutaulutarralla mustiksi. 

Kaappeihin mahtuu huikea määrä tavaraa, sillä niiden syvyys on suuri. Ylimmäiset kaapit ovat niin korkealla että tarvitsemme jakkaraa avuksi sinne kurotellessa. Siellä säilytetään tavaroita joita ei tarvita joka päivä, kuten joulukuusen kynttilöitä ja koristeita. Kohta pääsenkin taas yläkaappeja kaivelemaan, kunhan joulukuusi saapuu taloon.


Työpisteen tuolit ovat edullisia kierrätyskeskuslöytöjä. Nämä tuolit ovat Artekin tuotantoa, Alvar Aallon 69 -tuoleja. Niissä on yllättävän hyvä istua pidemmänkin aikaa ja ne ovat sopivan siroja eivätkä näin ollen vie paljoa tilaa vierekkäin. Ne soveltuvat hienosti työpisteen tuoleiksi. 

Priimakuntoisia ne eivät ole. Osa alkuperäisistä ruuveista on korvattu uusilla ja kolhuja ja kulumaa näissä on. Meille silti älyttömän hyvät työtuolit. Olen jo pitkään miettinyt raaskinko niitä maalata. Kuten kävi lankkulattioidenkin kanssa, olen jo tottunut tuoleihin tällaisenaan enkä enää osaa kuvitella niitä muun värisiksi, ainakaan tällä hetkellä.


Musta virkattu kori on kirpparilta ja se toimii kynätelineenä. Muutama kynä onkin sinne päätynyt vuosien varrella. Musta paperiteline on myös kirppikseltä.Sellainen on meidän täysin kierrätetty työpiste. Hyvin toimii oven takana, omassa nurkassaan.

Joulua kohti mennään, se on joka päivä lähempänä kuin eilen :) Näyttää kovin siltä että tänään saattaa aurinkokin näyttäytyä kunnolla. Jippii.

Mukavaa tiistaita kaikille!

6 kommenttia

 1. Juuri tuollaisesta kierrätyksestä tykkään. meillä sitä on harrastettu kodinhoitohuoneessa jonka seinäkaapin on meidän entiset keittiönkaapit. Ompelutaso taasen on edellisestä kodista.
  Kahden mentävä työpiste on kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivasti on teilläkin kierrätetty kaappeja :) Meillä pyritään hyödyntämään ensin kaikki olemassa oleva materiaali ja sitten vasta hankkitaan uutta (joka on yleensä kierrätettyä, mutta meille uutta). Ne mitä ei itsellä haluta säilyttää myydään tai annetaan eteenpäin.

   Poista
 2. Tosi kätevä, nätti ja kivasti piiloon jäävä piste. Meillä kun se työpiste on tällä hetkellä keskellä tupaa... Jotenkin hankalasti pyöriteltävä tällainenkin asia kuin yksi pöytä ja sen johdot. Ja miljoona pikkutavaraa. Toivottavasti minäkin keksin siis jotain vastaavaa!

  Kierrätys kunniaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Johdot on aina se kettumaisin asia työpistettä suunnitellessa. Meilläkin oli aluksi työpöytä keskellä työhuonetta, mutta meni herne nenään juuri niiden johtojen takia. Onneksi välähti tämä nurkkaidea :)

   Poista
 3. Sopivasti piilossa ja kaikki kuitenkin hyvin saatavilla - oikein onnistunut työpiste :) Ja mikä hauskinta ja parasta on juuri tuo, että kaikki on käytettyjä ja uuteen tehtävään löytäneitä tavaroita ja huonekaluja. Tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Itselle tulee aina parempi mieli kun saa hyötykäytettyä jotain vanhaa uusiin käyttötarkoituksiin.

   Poista