Sisällön tarjoaa Blogger.

KÄYTÄNNÖLLISTÄ KAUNEUTTA RUOKAHUONEESSA

Se on vaan nyt niin että jonnekin ne tyhjät pullot on pantava piiloon. Jollakin ne ruokapöydän muruset ja puuklapeista tulevat roskat on imuroitava. Sammutuspeitteen on vaan pakko olla takan vieressä, helposti napattavissa tarpeen tullen, niin se on laissa määrätty, ainakin mieheni laissa! Näin toteutin nämä arjen käytännöt ruokahuoneessa, omasta mielestäni kauniilla tavalla. 


Tyhjät pullot säilytetään isossa mustassa Ikean kannellisessa roskiksessa, jonne niitä mahtuu kerralla suuri määrä. Iso pullopussi on sen sisästä helppo napata mukaan, eikä pulloja tarvitse kiikuttaa joka kauppareissulla pullonkeräykseen. Kannen alta ei myöskään pääse ulos inhottavia hajuhaittoja, tämä on ehdoton plussa. Toimii hyvin meillä näin ja ei haittaa välillä turhankin vaativaa visuaalista silmääni. Musta roskis on mielestäni kaunis. 


Rikkaimurin looginen paikka on lähellä ruokapöytää ja takkaa sekä tietysti pistorasiaa. Niinpä tämä arjen apulainen päätyi ruokahuoneen seinään pieneen nurkkaan, hieman katseilta piiloon. Ja miten sattuikaan, siinähän on tuota samaa oranssia väritystä niin kuin tapetissakin. Sattumaa vai harkittua, sen voit itse päätellä. En pidä tätä rikkaimuria ollenkaan huonetta rumentavana asiana, se on mielestäni kaunis juuri sellaisena kuin on.  Sammutuspeite on pakollinen meille, mutta sen ei tarvitse olla ruma. Kouvu on aina ollut lempipuuni, sen runko on vain niin kaunis. Makuuhuoneesta löytyy koivukuvioiset lakanat ja nyt koivukuvioinen sammutuspeite löytyy ruokahuoneen takan vierestä. Eikä tämä sammutuspeite ole mielestäni ruma, vaan kiva yksityiskohta seinällä.  
Käytännöllistä kauneutta vai jotain ihan muuta. Voivatko rikkaimuri, roskis ja sammutuspeite olla kauniita sinun mielestäsi?

18 kommenttia

 1. Ainakin tässä tapauksessa voivat olla kauniita. Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
 2. Käytännöllisyys - sitä olen yrittänyt hokea nyt itselleni. Tuohan on hyvinkin käytännöllistä ja ei ollenkaan silmää häiritsevää tai rumaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytännöllisyys on meillä aina mielessä sisustusratkaisuja tehtässä. Luovasti ja käytännöllisesti mennään eteenpäin :)

   Poista
 3. Apuva. Ei mulla ole tullut mieleenikään, että takan lähettyvillä pitäisi olla sammutuspeite. Meillä kävi juuri palotarkastajakin, joka kysyi vaan, että onhan keittiössä semmoinen.

  VastaaPoista
 4. Itse ainakin pyrin nykyään sisustamaan käytännöllisesti, oli se sitten järkevää tai ei. Esimerkiksi meidän ruokahuoneesta tehtiin työhuone ja ruokapöytä siirrettiin olkkariin - illanistujaisissa mahtuu väki istumaan ja me syödään olkkarissa muutenkin. Ruokahuone oli turhan pieni ruokapöydälle ja olkkari liian iso ilman pöytää :D

  Ihana tapetti! Vinkkaa jos sitä on jäänyt yli ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, käytännöllisyys kunniaan :) Kävinkin jo aikaisemmin kurkkaamassa miltä teillä muutoksen jälkeen näyttää ja todellakin loistava ratkaisu :)

   Poista
 5. Hyvin oot onnisunut, voi siis olla nättiä nuo! Meillä on tuo sama ikean roskis toisena pyykkikorina. Pullosäilytys ei oo tällä hetkellä mitenkään nättiä, täytyypi harkita tuota konstia, jos pyykkikorielämä jättää roskiksen taakseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Hauska lukea millaisia käyttötarkoituksia näille roskiksille löytyy! Pyykkikorina varmasti toimiva :)

   Poista
 6. Samoja ikean pönttöjä mökillä, isoissa juurikin pulloja, multaa, ja katetta, pienempiä roskiksina.
  Hyvin käyttökelpoisia. Ja heti katsoin, että hyvin mätsää rikkaimuri tapettiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä pöntöt ovat superkäytännöllisiä. Toinen tällainen pönttö on keittiössä kartongin ja kierrätyspaperin keräysastiana. Ja rikkaimuri tuli muuten taloon ennen tapettia, aika hyvin valittu :)

   Poista
 7. Kauniita arjen esineitä ja plussaa on ettei niitä tervitse piilottaa! :) Niitä kuitenkin tarvitsee.. Tuo roskapönttö on kovin mieleeni. Huolisin itsekin jos tilaa olisi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, mitä helpommin arjen esineet löytyvät, sen paremmin tuntuu arki rullaavan. Nykyään panostan paljon käytännöllisyyteen ja yritän tehdä sen kauniisti :)

   Poista
 8. Hyvätä näyttää -teidän huushollissa. Meillä on tuo sama rikkaimuri eikä se ole näkösällä, koska en vaan löydä sille sopivaa paikkaa. Ja se on epäkäytännöllistä, että se on piilossa... Mää haluun vaaleanpunaisen rikkaimurin! Nimim. Terkkuja Joulupukille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Toivottavasti joulupukki muistaa sinua rikkaimurilla, vaaleanpunaisella <3

   Poista
 9. Löysin eilen blogisi, ja voi että ihastuin. Teillä on niin kaunis talo, sisustustyylisi on tosi tosi ihana! Miten sininen voikin näyttää noin hyvältä, mähän taidan alkaa pitämään siitäkin, yleensä en ole voinut sitä sietää. Viherkasvit näyttävät niin kotoisilta ja wau tuota basilikan vihreää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja sydämellisesti tervetuloa meille <3 Hienoa että löysit tänne ja tykkäät tyylistämme. Minulla kävi niin että entinen inhokkini sininen muuttui suosikikseni, ehkä näin käy sinullakin :)

   Poista