Sisällön tarjoaa Blogger.

VERHOILLA ON VÄLIÄ

Huonekorkeus täällä rautatieläistalon alakerrassa on yli kolme metriä. Siinä ei parane tehdä verhojen suhteen virheostoksia, kun yhteen verhoon menee kangasta vähintään 2,70m. Valmiita verhoja ei voi käyttää sillä ne ovat kaikki liian lyhyitä. Halusin hankkia kotiini edulliset ja näyttävät verhot, joita ei lähdetä heti vaihtamaan. Aikamoinen haaste minulle!


Tärkein asia ikkunoiden suhteen oli rullaverhojen hankinta, sillä asumme aivan kiinni suhteellisen vilkaskulkuisessa tiessä. Muutimme taloon marraskuussa eli kovin pimeään aikaan ja isojen ikkunoiden ansiosta olimme kuin näyteikkunassa. Talon muutamat sälekaihtimet olivat huonokuntoisia, joten ne vaihdettiin uusiin pimentäviin rullaverhoihin. Vain ruokahuoneen puiset sälekaihtimet saivat jäädä. Rullaverhot eivät peitä alakerrassa koko ikkunaa, ne jättävät yläosan kauniista ikkunoista esille. Olen muuten nyt erikoistunut rullaverhojen kaventamiseen, sillä eihän niitä löytynyt kaikkiin ikkunoihin sopivan levyisinä. Ikkunoissa ei myöskään ollut verhotankoja eli nekin päätyivät hankintalistalle. Ikkunaremontti on jossain vaiheessa pakollinen, joten kunnon sälekaihtimet hankitaan vasta uusiin ikkunoihin, rullaverhoilla mennään siihen asti.

Verhot tulivat kotiimme aika myöhäisessä vaiheessa ja pikkuhiljaa, yläkertaan poikien huoneeseen vasta viime kuussa! En halunnut tehdä hutiloituja päätöksiä ja virheostoksia, joten mutustelin verhoasiaa ihan rauhassa.


Ruokahuoneeseen halusin Marimekkoa, jotain kaunista kangasta joka muistuttaa minua Marimekolla vietetyistä vuosista. Ystävämyynnistä löysin sinisen Jussärö-kankaan hintaan 10€/metri! Se oli rakkautta ensisilmäyksellä ja siitä tuli ensimmäinen verho kotiimme. 
Paikallisen kangaskaupan loppuunmyynnistä löysin mustaa pellavakangasta reilusti alennettuun hintaan 10€/metri. Ihanasta pellavasta tein ylipitkät verhot olohuoneeseen, jossa ne kuitenkin kaunistivat isoa ikkunaa vain hetken. Torissa kun eteeni sattuivat siniset samettiverhot, meille juuri sopivan pituisina ja yhteishintaan 35€! Kauppoja ei tarvinnut kauan miettiä. Nyt toinen musta pellavaverho sai paikan työhuoneesta, toinen etsii vielä paikkaansa.
Ruokahuone taitaa tarvita vielä toiseen ikkunaansa verhon, ehkä toisen Marimekon. Jemmassa on yksi Marimekon sinisävyinen pellavakangas, mutta se saattaa päätyä kuitenkin työhuoneeseen verhoksi. Voitteko muuten kuvitella että sininen väri oli ennen ehdoton inhokkini. Eipäs todellakaan ole enää kun värit ovat palanneet elämääni sen aikanaan eletyn valkoisen kauden jälkeen. Nyt en voisi elää ilman värejä!

Kurkataan yläkerran verhotarjontaa joku toinen kerta. Nyt toivottelen verhorikasta päivää kaikille :)

12 kommenttia

 1. Minulle sininen oli lapsuusaikana ehdoton suosikkiväri. Huoneenikin oli erisävyisen sininen seiniltä, verhoilta yms. Ensimmäiseksi remontoimassamme talossamme laitoimme keittiön sinisiin sävyihin ja nykyisessä sinistä löytyy vessasta ja makuuhuoneesta (tumma Kiurujen yö). Että sinänsä sininen on aina ollut matkassa, mutta viime aikoina vähän taka-alalla eikä niin innostavana. Nyt olen jopa ommellut sinisiä vaatteita lapsille. Saa nähdä, koska vaaleansininen tulee, kun tällä hetkellä (ja muutoinkin yleensä) on nuo tummat siniset lähinnä olleet se juttu.

  Voi kuvitella, että tuossa huonekorkeudessa tarvii verhoja tosiaan miettiä tarkkaan ja vähän rahapussinkin kautta. Minä olen myös samanlainen verhojen pohtija, vaikka normaali huonekorkeus onkin. Tässä talossa olemme asuneet 6 vuotta eikä keittiössä ole vieläkään verhoja ;) (Osasyy tosin keittiön verhottomuuteen on keskeneräinen listoitus yms., etten ole viitsinyt keskeneräiselle verhoja viritellä (salusiinit on ehkä ykkösvaihtoehto tänne). Onneksi asumme täällä maalla, niin ei ole niin justiinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, oli kiva kuulla miten sininen on kulkenut mukanasi lapsesta asti. Meilläkin tuolla makuuhuoneessa on sinistä Kiurujen yötä, se tuo makuuhuoneeseen ihanan tunnelman. Nykyään siis rakastan sinistä :)

   Poista
 2. Upeita verhoja, varsinkin tuo Marimekon! Mä tykkään tosi paljon sinisestä. :)

  VastaaPoista
 3. Sinulla on aidosti kaunis ja persoonallinen koti. Huomasin kuvassa tutunnäköisen 50-luvun hyllykön seinällä lasivitriinikaapin yläpuolella. Tiesitkö että se on Askon kirjakaapin irrotettava yläosa? Minulla on tuo kaappi kokonaisuudessaan, äitini on hankkinut sen 50-luvun alkupuolella. Itsekin pidin nuorena tyttönä kaapin yläosaa erillään hyllykkönä omassa huoneessani - tosin lattialla. 14-vuotiaana maalasin sen valkoiseksi ja nyt on koko kaappi valkoinen - ei varmastikaan sinun makuusi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos tiedosta :) Löysin tuon hyllykön kierrätyskeskuksesta ja arvelinkin sen olevan jonkun kaapin yläosa. Meillä se päätyi seinälle :)

   Poista
 4. Kauniita verhoja, etenkin tuo Marimekon :) Tässähän ihan itsekin innostuu päivä päivältä enemmän verhoista. Jokunen hetki sitten totesin blogissani, etten oikein ole verhoihminen, mutta taidankin vaihtaa mieltä. Mä en ehkä vaan ole törmännyt vielä niihin oikeisiin verhoihin, mutta tästä jutusta sain tosiaan kivasti innostusta, kiitos :)

  VastaaPoista
 5. On ilo olla avuksi :) En itsekään ole henkeen ja vereen verhoihminen sillä niiden ompelu ei ole kovin houkutteleva juttu. Jos pitäisi valita ompelukone tai pensseli, valitsisin pensselin :) Välillä kyllä saan ompeluinspiraatioita, mutta verhojen ompelu ei ole koskaan listan ykkösenä!

  VastaaPoista
 6. Uskomattoman kaunista! Sulla on kyllä silmää yhdistellä tavaroita ja värejä, joka ihimen kuva ja kulma on ihan nautintoa katsella. Ja jännää sinänsä, että tyylisi ei ole yhtään "oma", mutta viihtyisin ihan kympillä ❤️
  Mieli tekisi kommentoida jotain joka postaukseen, mutta joko yhteys tai tämä ipad tökkii niin, että kommentit latautuu hiiiiitaaaaaaastiiiiii.....huoh. Sais alkaa pelittämään!
  Mutta tiedä se, että tykkään isosri !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) olipas tosi kauniisti kirjoitettu, hymy nousi huulille :)

   Poista
 7. Tää verho- ja marimekkoihminen tykkää kovasti!

  VastaaPoista