Sisällön tarjoaa Blogger.

YLÄKERRAN VIHREÄ AULA, OSA 2


Yläkerran aulan iso puoli on vielä esittelemättä teille, joten tässä se tulee. Aloitetanpas tuttuun tapaan remonttikuvilla. Kuten aiemmin jo mainitsin, valkoinen katto ei päässyt esille ansaitsemallaan tavalla, joten osa seinistä maalattiin metsän vihreäksi. Poikien huoneeseen johtava seinä jätettiin valkoiseksi, muut saivat samettisen vihreän maalin pintaansa. Tässä lähtötilanne isolla puolella...
Kun käännyt rappusten yläpäässä oikealle, iso aula avautuu eteesi näin. Huone hakee vielä muotoaan ja käyttötarkoitustaan, suunnitelmia ja ideoita on, katsotaan miten ne etenevät. Tällä hetkellä aulassa ommellaan ja askarrellaan ja keinutaan rottinkikeinussa kun siltä tuntuu. Liinavaatekaappi toimii ompelukaappina, siellä säilytetään kankaita ja muuta sälää.


Rottinkikeinu roikkuu kattoparrussa keskellä aulaa. Se muutti syyskuussa sisälle ulkoa kesäkeittiöstä. Sen ostin käytettynä ja auringon polttamana, mutta täysin ehjänä ja tukevana. Se sai mustaa maalia pintaan ja on nyt kuin uusi. 


Näkymä poikien huoneeseen on valkoinen, se tasapainottaa huoneen muita tummia seiniä. Pidän tästä raikkaasta valkoisesta näkymästä joka jatkuu poikien huoneeseen asti. Aula näyttääkin aivan erilaiselta toisesta suunnasta katseltuna. Kaksi eri tunnelmaa, molemmat yhtä mieluisia. Mutta silti haaveilen aulaan tapetteja, Kiurujen yö punaisena tai keltaisena, ehkä... No haaveilla saa, se ei maksa mitään :)


Ihanan ison itämaisen maton löysin sattumalta, kun olin ostamassa olohuoneen nojatuoleja vanhasta pappilasta. Huomasin maton myytävien tuolien alla ja mukaanhan se sitten lähti todella edullisesti (voitteko uskoa, se maksoi 40€!). Suuri matto on kokoa 2x3m ja alkaa olla sopivan kokoinen tähän tilaan. Mattoja tässä aulassa on pyöritelty paljon, millään ei ole sopivaa löytynyt ja kaikki ovat olleet liian pieniä. Josko tässä olisi voittaja?!


Kaiteiden eteen on sijoitettu vanha vihertävä perintöarkku, joka on miehen äidin suvun perintöarkku 1800-luvulta. Se on kuulunut aikanaan merikapteenille ja seilannut ympäri maailmaa. Marjapuuron värisen puisen lipaston pelastin ukkini autotallista, jossa se oli hautautuneena kaksikymmentä vuotta. Se sai kunnon puhdistuksen ja kunnostuksen osakseen. Se on kuin karkki ja muistaakseni ensimmäisiä kunnostamiani huonekaluja :)


50-luvun kirjahylly sahattiin aulaan sopivaksi, siitä poistettiin kaksi hyllylevyä. Nyt se mahtuu viistokaton alle. 

Millainen näkymä sitten on toisesta suunnasta meidän aikuisten makuuhuoneeseen. No täysin erilainen... Metsän vihreä seinä johdattaa siniseen makuuhuoneeseen. Oven pielessä roikkuvat ne vähät omistamani kaulakorut emalinaulakossa. Siitä on helppo napata koru aamulla matkaan. 
Musta keinuva rottinkituoli muutti myös juuri kesäkeittiöstä sisälle. Ostin tämän kierrätyskeskuksesta halvalla, maalasin ja tadaa, se on kuin uusi! Täällä sisällä saavat tuoli ja keinu talvehtia ja muuttavat sitten keväällä taas ulos kesäkeittiöön.


Ompelu/askartelupöytänä toimii vanha tukeva puinen pöytä. Ikkunaa verhostavat useat viherkasvit, joita ilman ei voi elää... Kukat vaihtavat paikkaa useasti, nyt ne on sijoiteltu näin. Haaveilen pitkästä työtasosta tänne aulaan, katsotaan toteutuuko se haave. Paikkakin on vielä mietinnässä, ehkä rohkeasti kaiteitten eteen...Tämä iso puoli aulasta on siis jatkuvissa muutosten kourissa, vielä ei tiedä mitä tuleman pitää ja sehän tässä parasta onkin. Taidan ryhtyä suunnittelemaan... Ensin kuitenkin täytyy lähteä haravoimaan miljoonia lehtiä pihaltamme, ulos siis!

Aurinkoista päivää kaikille!

7 kommenttia

 1. Onpas kivan näköistä aulassa! Teillä näyttäisi olevan tilava koti, kun aulakin on noin iso ja avara :) Varmasti mukava sisustaa ja miettiä erilaisia vaihtoehtoja, kun ympärillä on tilaa ja mahdollisuuksia erilaisiin ratkaisuihin. Ja hienoja ovat kyllä huonekalutkit!

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) Meillä on tilava koti, yksiössä asumisen jälkeen tilaa on suorastaan valtavasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tulin vielä tähän postaukseen kommentoimaan, että mulla olisi sulle blogissani haaste. Käy kurkkaamassa, että haluatko ottaa haasteen vastaan.. Kyse on siis blogeissa kiertäneestä Liebster Award -haasteesta ja siinä olisi 11 kysymystä koskien lähinnä sisustusta ja kirppislöytöjä..

   Poista
  2. Okei, täytyy käydä kurkkaamassa haastetta :)

   Poista
 3. En kestä... Niin ihana!! Toi seinän väri on niin hyvä ja tuo lautalattia on aivan upea. Tähän semmonen sydämet silminä emoji (x100).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos :) Pitkään pohdin että oliko liian raju väri, mutta ihan loistavahan se tuonne aulaan on :)

   Poista
 4. Kaunis tuo seinän vihreä väri!

  VastaaPoista