Sisällön tarjoaa Blogger.

KEITTIÖ: KAAPIT POIS JA HIRSISEINÄ ESIIN


Kaappivallankumous!!! Voihan ahdistus, keittiömme on tungettu täyteen erilaisia epäkäytännöllisiä kaappeja! Ja miten epäloogisesti keittiö on suunniteltu. Liian vähän kunnollista työtasoa, kummallisia kulmakaappeja, kulmahyllyjä, lokerikkoja, kapeita kaappeja ja lista jatkuu loputtomiin. Päätimme ottaa kaapit melkein kokonaan pois, ainoastaan tarpeellinen eli pitkä alataso kodinkoneineen jätettiin. Samalla pääsin suunnittelemaan ihka ensimmäisen kierrätyskeittiöni. Pihatalon mummon kotia remontoidessa uusi pieni keittiö luotiin meidän täpötäyden keittiön kaapistoista. Niinpä lähti myös astiakaappikin, mutta pääasia että mummolla on hyvä olla. Loput kaapit myin netin kautta pois. Alla olevat kuvat on otettu ennen muuttoa.
Mitä sitten kun kaapit lähti? Otettiin remontin kohteeksi ruokahuoneeseen vievä seinä. Ja jommankumman hetken mielijohteesta ryhdyimme eräs perjantai-ilta purkamaan seinää ja kaivamaan esiin hirsiseinää.Levytetyn seinän alta löytyi muurattua seinää (harmittaa kun vanha puuhella on purettu ties milloin jo pois), pinkopahvia ja ainakin seitsemän kerrosta tapettia. Melkein jokainen tapetti oli sellainen, jonka voisin ottaa kotiini nytkin. Ihanaa retroa, hyvällä maulla. Jäi harmillisesti kuva ottamatta. Alta paljastuneet hirret olivat hyvässä kunnossa ja terveitä. 


Miljoona itse tehtyä vanhaa naulaa odotti nyppijäänsä Kaksi päivää niitä sitten nypittiin irti. Pursuilevat täytteet leikattiin pois, siellähän oli välissä hamppua, sahanpurua ja sammalta. Muutama kohta tilkittiin uudestaan.Mustaa kuultomaalia pintaan ja myös maalareiden päälle. Oli niin litkua maalia, että lattioiden ja muun ympäristön suojaamisesta piti pitää hyvä huoli. Olin kyllä itse ihan maalissa urakan jälkeen, siksi maalausvaatteina mustat vaatteet ja pipo. Onneksi yksi kerros maalia riitti.Muurattu seinä sai pakkelia ja maalia pintaan. Oviaukon alkuperäiset listat hiottiin ja käsiteltiin uudestaan valkoisella maalilla ja uusia listoja laitettiin seinään ja lattialle peittämään isot raot. Samalla kurkattiin muovimaton alle ja valitettavasti alla ei ole lautalattiaa vaan lattialastulevy. Harmituksen harmitus. Lattiaremontti jää odottamaan keittiön isompaa remonttia lähitulevaisuuteen.
Ja sitten yksi seinä valmiina, tadaa... Tuli uskomattoman hieno, vaikka itse sanonkin. Pihatalon mummolta saatu pyöreä pöytä toimii kiireisten aamujen aamupalapöytänä ja työtasona, jota keittiössä on aivan liian vähän. Ikkunan edessä oleva vanha kunnostettu senkki toimii myös työtasona. Keittiöremonttia odotellessa.2 kommenttia