Sisällön tarjoaa Blogger.

RAKAS OLOHUONEENI

Tämä on olohuone, hankalan mallinen sisustettava, kotimme keskiö ja rentoutumisen tyyssija. Muutimme rautatieläistaloon puutalo vuokrayksiöstäni, jossa hetken aikaa myös koko uusioperheemme eleli. Huonekaluja oli olemassa tuon yksiön verran, mitä nyt loppuvaiheessa hamstrasin löytöjä alakerran verannalle muitten asukkaiden harmiksi.

Olohuone tuntui jokseenkin tyhjältä aluksi, sillä sohvaa odottelimme saapuvaksi monta viikkoa. Sohvaa toimitti nämä viikot patja ja kasa tyynyjä. Meni se niinkin hienosti, sillä televisiota katsottiin 22-tuumaisesta töllöstä ja patjan sai siirrettyä aivan telkkariin kiinni. Juuri muuta meillä ei sitten ollutkaan olohuoneessa tuolloin. Pikkuhiljaa huone on löytänyt huonekalunsa ja saanut pienen pintarempan.


Tässä huoneessa ikkunaseinä on kokenut pientä pintaremonttia. Kurkataan ensin muutama kuva tapetoinnista. Tapettikaupasta päätyi mukaan pitkän mietinnän jälkeen Boråstapeterin isokuvioinen Herba. On muuten luonnossa vielä kauniimpi kuin kuvissa.





Saanko esitellä huoneen nyt, tapetoituna ja sisustettuna. Tämä näkymä saattelee sinut eteisestä olohuoneeseen. Ihanat ja paksut siniset samettiverhot löysin käytettynä torista sopivan mittaisina ja hintaisina, kun joku hassu niistä halusi luopua. Hyvä näin, ne kuuluvat meille...

.


Vanhalle 50-luvun seinähyllylle päässeet Iittalan Kekkeri-lasit kannoin kotiin kirpparilta, aivan pilkkahintaan siellä odottivat ostajaansa. Maljakot ja muut hyllyn tavarat ovat käytettynä ostettuja tai lahjaksi saatuja. Hyllyn pelastin kierrätyskeskuksesta ja lasivitriinin kirpputorilta. Molemmat ovat hyvin säilyneitä ja mikä harvinaista, vitriinissä on jopa ehjät alkuperäiset lasit. Päällekkäin ne muodostavat kivan kokonaisuuden.




Maailman muhkein ja mukavin nojatuoli on edellisen omistajan aikana uudelleen verhoiltu ja täydellisessä kunnossa. Ja mikä parasta, tässä tuolissa voi keinua ja ottaa jopa pienet päiväunet. Olin luonut itselleni mielikuvan isosta sinisestä nojatuolista, joten tätä täydellistä yksilöä metsästin pari-kolme kuukautta ennenkuin tärppäsi Huuto.netin kautta.



Minulle valokuvat ovat aina olleet tärkeitä ja haluan katsella rakkaita ihmisiä samalla kuin katselen telkkaria. Eri kokoisista ja värisistä koostuva valokuvaseinä on minulle kotimme ykkösjuttuja. Telkkarikin vähän kuin hautautuu valokuvien sekaan. Kehyksiä olen kerännyt vuosien varrella kirpputoreilta, aina napannut mukaan kun kiva sattuu tulemaan eteen. Ja niinkuin viherkasveja, näitäkään ei voi olla liikaa...


Vihreät nojatuolit ovat löytöjä torista. Nämä kaunottaret kävin hakemassa Iittalasta vanhasta pappilasta. Näillä ostoreissuilla pääsee tutustumaan mitä ihanimpiin paikkoihin, jotka muuten jäisivät näkemättä. Matkailu avartaa, mutta niin avartaa myös huonekalujen ostoreissut. Tänä viikonloppuna ei reissata minnekään vaan löhöillään täällä! Leppoisaa viikonloppua sinulle...


3 kommenttia

  1. Niin kaunista, viihtyisää ja freshiä! Tykkään kaikesta, mitä näen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) on ihanaa kun tämä huone on vihdoin kalustettuna, eikä tunnu enää tyhjältä...

      Poista