Sisällön tarjoaa Blogger.

YLÄKERRAN VIHREÄ AULA, OSA 1


Käydäänpäs välillä yläkerrassa pienellä pyörähdyksellä. Yläkerran aulaa ei voi esitellä yhdellä kertaa, liian pitkä teksti siitä tulisi. Aloitan esittelyn aulan pienemmästä tilasta, kapeasta kaistaleesta rappusten kupeesta. Koko aula oli valkoinen, eikä katon mahtava muoto mielestämme päässyt esille ansaitsemallaan tavalla. Jotain täytyi muuttaa, jotta iso aula ei jäisi kolkon tuntuiseksi...


Halusin aulaan metsäisen ja lämpimän tunnelman. Joten otin hurjan riskin ja maalasin osan aulan seinistä metsänvihreäksi. Pohdittiin pitkään mitä toimintoja tähän kapeaan tilaan saadaan, on niin hankalan mallinen ja kokoinen tila. Sitten välähti, tehdään tilaan neljä metriä pitkä sänky, joka toimii pehmoisten tyynyjen kanssa sohvana ja tarvittaessa vierassänkynä. Petiin kun mahtuu nukkumaan kaksi aikuista peräkkäin.


 Rappusten mustan värin halusimme jatkuvan myös aulan kaiteisiin, eikun suti viuhumaan lisää...


Sänkyjen runko tehtiin kierrätystavarasta, pohjasäleikkö ja patjat hankittiin ikeasta. Runko ruuvattiin seinään kiinni, jotta sängystä saatiin todella tukeva. Sitten tartuin taas pensseliin ja maalasin rungon mustaksi. Kun seinät oli maalattu ja sänky valmiina, alkoi sisustaminen. Pikkuhiljaa hiipien vanhoja huonekaluja ja tavaroita muutti aulaankin.


Astutaan sitten maalattuun ja sisustettuun yläkerran aulaan. Siis käännytään vain vasemmalle, oikealle joku toinen päivä :) Tässä näkymä rappusia noustessa. 
Sängystä tuli yläkerran löhöpaikka. Sain anopilta metrikaupalla Marimekon vihreä/mustaa trikookangasta, josta ompelin ison kasan tyynynpäällisiä ja pussilakanoita löhöpaikkaan. Tästä ei enää vierasmajoitus helpotu. Enää ei tarvitse miettiä minne vieraat majoitetaan vaan heidät ohjataan suoraan yläkerran peteihin. Jos vieraita on enemmän, lattialle sänkyjen eteen mahtuu vielä kaksi patjaa. Seinähyllyt ovat 50-luvun kirjahyllyn hyllylevyjä, jotka jäivät ylimääräiseksi kun kirjahyllyä sahattiin sopimaan aulan toiselle puolelle vinokaton alle. Pienet vanhat pallolamput ovat löytö kirpputorilta, ja maksoivat vain 5€/kpl. Magneetin avulla niitä saa säädettyä suuntaan jos toiseen. Muratit hyllyjen päällä ovat pihatalon mummon kukkalaatikoista ulkoa, kokeillaan menestyvätkö ulkoilun jälkeen sisälläkin... Vanha senkki löytyi kierrätyskeskuksesta ja sai pintaansa Vanhanajan huonekalujen kiillotusöljyä. Tällä öljyllä käsittelen useimmat vanhoista huonekaluista, ihan loistava tehoöljyä, mutta hinta on määrään nähden aika suolainen. Valkoinen lampaantalja taasen lämmittää yläkertaan astujaa. 


Seinään kiinnitettiin pieni televisio (se joka toimi meillä ennen olohuoneen telkkarina), joten myös täällä voi pötkötellä mukavasti peiton alla lempiohjelmia seuraten. Tai lukea kirjoja ja sisustuslehtiä tai vain ottaa pitkiä päiväunia, sellaisia lyhyitä kolmen tunnin mittaisia...


Ja näin sai tämä nurkka käyttötarkoituksensa monikäyttöisenä tilana. Aulan toiseen puoleen perehdytään joku toinen kerta. Mitäs tykkäät vai tykkäätkö? Olisin iloinen kommenteistasi!11 kommenttia

 1. Tosi kiva! Aivan ihana tuo seinien vihreä sävy. Saako udella värikoodia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tottakai saa värikoodia udella, se on Tikkurilan M442 Vuono.

   Poista
 2. Tosi kodikas tila - ja ennenkaikkea viihtyisä ❤️

  VastaaPoista
 3. No kyllä tykkään - edelleen! =D Mahtava ja rohkea seinän väri ja haluaisin itselleni nuo kaikki teidän tiikkisenkit. Damn...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) mies antoi mulle senkkien ostokiellon ;) yhteen aikaan kun törmäsin niihin jatkuvasti ja kun edullisesti sai niin eikun takakonttiin mukaan... Sinänsä ok,sillä meillähän oli koko iso talo kalustettavana... Tiedän keneen otan yhteyttä jos haluan joskus luopua tiikkisenkeistä :)

   Poista
 4. Tykkään, ihanaa, kun käytät rohkeasti värejä ja otat kunnon kuvia missä näkyy kokonaisuus kokonaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tämä vihreä väri seiniin oli ehdottomasti rohkein vetoni! Värin päätös tapahtui nopeasti ja eikun maalikauppaan ja hommiin. Välillä epäonnistun kokeiluissani ja välillä en... Onneksi voi aina maalata uudestaan kun alkaa kyllästyttämään :)

   Poista
  2. Samaa mieltä, että rohkeasti ihania värejä ja uusks, jos ei hyvä. Meille tulee keittiöön keltainen välitila ja odotan innolla lopputulosta. Ja sitten, jos kyllästyn niin uutta maalia pintaan:)

   Poista
 5. Oi, mikä blogi! Vilkaisin kaikki postaukset läpi ja täytyy todeta, että onpas teillä upea koti. Todella kodikasta :) Piti ihan lukijaksi liittyä..

  VastaaPoista
 6. Kiitos kovasti :) sydämellisesti tervetuloa lukijaksi!

  VastaaPoista