Sisällön tarjoaa Blogger.

KYLPPÄRIN KASVOJENKOHOTUS, EI NIIN OIKEAOPPISESTI!


Isot remontit tapahtuvat vanhassa hirsitalossamme joskus tulevaisuudessa. Näitä isoja ja aikaavieviä remontteja tulee tapahtumaan keittiössä, kylpyhuoneessa ja vessassa. Ensin ideoidaan ja kehitellään sopivat ratkaisut rauhassa, samalla kun yritetään säästää remonttirahoja. Joskus kuitenkin tulee niitä päivä ettei enää pysty odottamaan ja elämään tietyn asian kanssa. Näin kävi kylpyhuoneen kanssa. Päätin yksi kaunis aamu tehdä kylpyhuoneelle minibudjetin kasvojenkohotuksen, jotta kestän odotella isoa remonttia. 

Katsokaas tätä alutilannetta, huokaus! Aikaisemmin olin jo irroittanut ikkunan edessä olleen matalan tason, jotta sain pyykinkuivaustelineen mahtumaan koloon. Kylpyhuoneessa ei ollut oikein muualla sille tilaa. Ei tämä toiminut näinkään ja näkymä eteisestä kylpyhuoneeseen oli kamalan sekainen.Mitä sitten tein? Ensimmäiseksi kaapit ja peili saivat lähteä. Keittiön hirsiseinää (klik) käsittelevästä julkaisustani olette varmaan jo huomanneet etten juurikaan välitä kiinteistä kaapeista. Varsinkaan kotimme omituisista ja epäloogisesti sijoitetetusta kaapeista! Otin kaapit irti ja myin ne samana päivänä facebook-kirpparin kautta uusille omistajille. Allaskaappi oli ainut joka tältä seinältä jäi paikalleen altaan takia.

Kerroin aikaisemmin työhuoneen (klik) esittelyssä että siirsimme tässä tason päällä lojuneet kaapistot työhuoneen seinälle. Täällä ne eivät olleet seinässä kiinni vaan veivät kaiken tilan tason päällä. Niiden takaa paljastui näin kaunis näky. Nyt kerron jotain mitä sinun ei kannata tehdä, jos haluat kestävän muutoksen. Mutta minähän en tarvitse pitkää kestävyyttä vain hetkellisen kasvojenkohotuksen! Meillä oli jäänyt muista projekteista valkoista kalustemaalia ja päätin maalata osan kylpyhuoneen kaakeleista sillä. Tiedän että oikeaoppisesti kaakeleiden maalaus vaatii kunnollisen pesun, tartuntamaalin ja kaakelimaalin. Minun minibudjettiini se ei sopinut. Maalasin kaakelit ja seinät kylpyhuoneen kahdelta seinältä kahteen kertaan. Pensselin ja telan avulla sain melko tasaisen pinnan kaakeleihin. Nämä kaakelit eivät ole veden kanssa yhteydessä eivätkä juurikaan kastu, joten hyvin on maali pysynyt jo monta kuukautta. Tältä näytti ensimmäisen maalauskerran jälkeen. Koska kaapit saivat lähtöpassit, hyllyt saivat tulla tilalle. Tähän muutokseen tarvittiin kuusi hyllynkannatinta, kolme hyllylevyä, pyyhekoukkuja ja muutama säilytyskori. Pyykinkuivausteline sai lähtöpassit ja sen korvaa nykyään Sinin vedä ja ripusta-kuvausteline, jonka hankin kirpputorilta käyttämättömänä. Pyykin ripustus on nykyään paljon miellyttävämpää tämän telineen ansiosta ja pyykit myös kuivuvat nopeammin.


Hyllyjen päälle hankin Orthexin Smartstore Basketeja, kauneimpia säilytyskoreja joita tiedän. Allaskaappi sai uudet vanhat vetimet. Kirpputorilta mukaani lähti joskus aikoja sitten pussillisen isoja puisia vetimiä, ne saivat uuden värin kun maalasin ne mustaksi. Nämä ovat kulkeneet mukanani kauan ja olleet niin vaatekaappien kuin keittiökaappienkin vetiminä. Kylpyhuoneen lisäksi näitä on tällä hetkellä kodissamme vessan ja työhuoneen kaapeissa. 

Näkymä työtason yläpuolelle on nyt huomattavasti kauniimpi. Leveän hyllyn päällä säilytetään pyyhkeitä ja pesuaineita. Pyykkinarut saa rullattua piiloon telineen sisään, jos niin haluaa.
Tämän muutoksen jälkeen näkymä eteisestä kylpyhuoneeseen on paljon siedettävämpi katsella. Nyt voin rauhassa odotella sitä isoa remonttia, jolloin kaikki pistetään uusiksi! Ja sitä odotellessa saatan sutia vielä kylpyhuoneen muutkin seinät, suihkukaapin ansiosta nekään kun eivät kastu.

13 kommenttia

 1. Hyvä kasvojenkohotus hei! Melkonen muutos tulee pienillä asioilla. Mulla on toiveissa, että meillä rempattais talven aikana alakerran vessa. Se muistuttaa lähinnä työmaaparakkia, yäk.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos :) Toivottavasti sun toive toteutuu ja työmaaparakki muuttuu joksinkin ihan muuksi. Meilläkin vielä vessaremppa edessä jossain kaukana tulevaisuudessa...

   Poista
 2. Olipa se hieno muutos! Meillä on myös kylppäri ihan yök-yök mun makuun, mutta niin paljon on ollut muita tehtäviä sitä ennen listalla, etten edes pikaista kasvojen kohotusta ole ehtinyt suunnittelemaan. Mutta kenties sitten joskus myöhemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tällä pärjätään remonttiin asti. Ja onneksi kylpyhuoneessa ei tule oleskeltua yhtään ylimääräistä, niin pahemmankin pommin kanssa voi elää :)

   Poista
 3. Hyvä muutos! Ja kummasti se perusmaali ilman mitään kommervenkkeja tuntuu pysyvän, itse maalasin pari talvea sitten samanlaiset harmaat laatat piiloon vaaleanpunaisella Helmillä mökin keittiössä -ja kaikenlisäksi talvipakkasella! Hyvin on pysyneet, mutta eipä siellä ole edes vesipistettä. Nyt kesällä maalasin valkoiseksi suoraan päälle, menee täydestä kuin väärä raha :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, en olekaan yksin tämän asian kanssa :) Kyllä hyvin pysyy ja yllättävän hyvä jälki tulee.

   Poista
 4. Kylläpä tila raikastui silmissä :) Isot peukut muutokselle, kyllä kannatti. Mulla on kaakelimaalia odottamassa, jotta saisin keittiön kaakelit maalattua. Josko vaikka tänä viikonloppuna. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mukavia maalaushetkiä sinulle ja oikein ihanaa viikonloppua!

   Poista
 5. No jopas oli hyvä muutos! Ihanat nuo vetimet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nämä vetimet on niin rakkaita että niitä tosiaan on ympäri kotia :)

   Poista
 6. Tosi hyvä "face lift" :D Tulin vastavierailulle ja juutuin heti lukijaksi! Kiva blogi.

  VastaaPoista
 7. Teillä on kaunis kylpyhuone. Meillä on tulossa myös pientä pintaremonttia, mutta samalla myös täytyy joitain LVI-töitä hoitaa. Siihen vielä on ammattilainen etsinnässä. Mies hoitaa sen puolen, itse keskityn sisutukseen. https://www.vesijohtoliikelaitinen.com/lvi-huolto-ja-korjaustyot

  VastaaPoista