Sisällön tarjoaa Blogger.

VOIKO LIINAVAATEKAAPPEJA OLLA LIIKAA?

Olette varmaan huomanneet että liinavaatekaappeja vilahtelee meillä monessa huoneessa. No tämä johtuu siitä että rakastan liinavaatekaappeja! Ne ovat käytännölisiä monenlaiseen säilytykseen ja niin kauniita katsella. Kummenpia kunnostuksia nämä yksilöt eivät ole saaneet, alakerran kaapit vain Vanhanajan huonekalujen kiillotusöljyä pintoihin, yläkerran kaapit ovat vielä käsittelemättä. Ja on meillä yksi liinavaatekaappi jossa oikeasti on liinavaatteita :)

Ruokahuoneen suuri liinavaatekaappi toimii astiakaappina. Sisällään se säilöö vähemmän käytettyjä astioita, keittiöpyyhkeitä ja kukkaruukkuja. Se ei ole täydellinen kunnoltaan, siinä on pikkuvikoja jotka eivät kuitenkaan käyttöä millään tavalla haittaa. Mutta se on täydellinen meille, ruokahuoneen astiakaapiksi! Siinä on neljä ovea ja ihastuttavat muodot. Näkymä olohuoneen sohvalta ruokahuoneeseen on ihana juuri tuon kaapin takia. Marimekon verhon kanssa se oikein säteilee.  

Työhuoneen liinavaatekaapista löytyy ruuveja, nauloja, kaikenlaisia työkaluja, askartelumateriaalia ym. Edellinen omistaja, hienostorouva Helsingistä, varmaan kääntyisi haudassaan jos tämän tietäisi. Mieletön määrä sisään mahtuukin tavaraa, täältä voi nopeasti remppainnon alkaessa napata tarvittavat työkalut. Kaappi on hienossa kunnossa, joskin hieman kolhulla. Siinä on upeita pyöreitä muotoja, kaunis kuviointi ja jopa molemmat avaimet tallessa (harvinaista tämän ikäiselle kaapille).

Yläkerran vihreän aulan kaappi pursuaa kankaita, vanua ja ompelutarvikkeita. Teipin palanen pitää ovia tällä hetkellä kiinni, tälle täytyy jotain tehdä! Kaappia on aikaisemmin paikkaltu viiluvaurion takia, mutta tämähän ei meitä haittaa. Tämä on pienin liinavaatekaappini ja juuri siksi sopivan kokoinen viistokaton alle yläkertaan. Tämä on myös viimeisin kaappihankintani ja löytyi ihan läheltä kotia. Edullisuutensa vuoksi tämä yksilö oli pakko kotiuttaa, olisi ollut rikos jättää se ostamatta siihen hintaan...
Tämä liinavaatekaappi on tarkoituksensa mukaisessa käytössä. Makuuhuoneen kaappiin mahtuu petivaatteet juuri sopivasti, kun niitä ei hamstrata liikaa. Tämä kaappi on ensimmäinen hankinta rautatieläistaloon muutettuamme. Se haettiin kirjaimellisesti metsän keskeltä läheltä Huittista. Tästä siis lähti huonekalujen haaliminen, aika monta asiaa on vuodessa taloon tullut. Hyvä näin, muuten huoneet täällä kaikuisivat tyhjyyttä! Tässä kaapissa on lukkojen välissä reikä, kutsutaan sitä vaikka kaapin kauneuspilkuksi ;) Yhdessä vanhan peilin kanssa se muodostaa kauniin kokonaisuuden. 
Näitä liinavaatekaappeja on nyt neljä, ehkä tyydyn tähän, siis ellei jotain ihan uskomatonta tule eteen... Never say never! Mitenkäs teillä muilla, omistatteko liinavaatekaappeja ja missä käyttötarkoituksessa ne ovat?

Mukavaa päivää kaikille, varsinkin muille kaappihulluille!

7 kommenttia

 1. Voi apua, oletpa sie onnistunut löytämään monta ihanuutta. Mie olen sitä mieltä että vanhoja liinavaatekaappeja ei voi koskaan olla liikaa :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania kaunottaria :) Ja miten ne sopivatkaan omille paikoilleen, ovat kuin tehtyjä teille :)

  VastaaPoista
 3. Oi, mitä kaunokaisia! Meillä on yksi, ruokailutilassa, tällä hetkellä. Se pitää sisällään kaikki maljakot ja kynttiläjutut jotka eivät ole käytössä.

  VastaaPoista
 4. Ihania kaappeja teillä! Minulla on vain yksi, eikä enempää mahtuisikaan. Tällä hetkellä liinavaatekaapissa on - liinavaatteita. Suunnitelmia on kaapin varalle olemassa jolloin sisälmykset vaihtuvat... :)

  VastaaPoista
 5. Ihania, olen omaani etsinyt vajaa pari vuotta enkä ole vielä löytänyt! Kriteerit on tummanruskea yksilö korkeilla jaloilla. Etsintä jatkuu...

  VastaaPoista
 6. Onpas mukava kuulla teidän kaappien käyttötarkoituksia :) Näiden etsintä on myös vienyt aikansa, mutta odotus palkittiin!

  VastaaPoista
 7. Onpa upeita! Ja olet oikeassa, Marimekon sininen verho ja liinavaatekaappi muodostavat hienon parin keskenään. Tädilläni on yksi tuollainen vanha kaappi ja olen korvamerkinnyt sen itselleni perinnöksi. Tässä asunnossa sijoittaisin liinavaatekaapin makuuhuoneeseen Kiurujen yö-tapettia vasten.

  VastaaPoista