Sisällön tarjoaa Blogger.

LASIVERANNAN KIMPUSSA


Tiedättehän lasiverannan, kodin käyntikortin, ensimmäisen asian jonka vieraat näkevät tullessaan kyläilemään. Meidän lasiveranta näytti toukokuuhun asti tältä! Keskeneräiset projektit ynnä muut säilytettiin näin kauniisti verannalla. Eikä tuo ihana sininen lattia juurikaan päässyt esille tämän tavaramäärän alta...
Sitten tuli päivä kun inspiraatio iski ja päätin tehdä tälle kaaokselle jotain. Siivoamiseen ja ylimääräisten tavaroiden muualle sijoitteluun meni päivä, kätevästi siinä samalla myin muutamia tavaroita facebook-kirpparilla eteenpäin. Päätin maalata katon ja seinät puolipaneeleiden yläpuolelta. Samalla maalauksen sai naulakko, kaide ja lamput.
Alkuvalmistelut ja suojaaminen on mielestäni se tylsin osuus maalaamisessa. Katon maalaus vaatii tuon lattioiden suojauksen ja tavaroiden siirtelyn maalattavan kohdan alta pois, joten huonekalut kulkivat puolelta toiselle maalauksen edetessä. Ja hidasta hommaa tämä katon maalaus on, mutta tulipahan tehtyä viimeinkin...


Tämä ihana, mutta niin kulunut naulakko löytyi kirpparilta, juuri sieltä kaiken muun tavaran alta. Hintalapussa luki Aalto-naulakko ja hinta 14€. Sitä en tiedä onko se Aallon, mutta edullinen se ainakin oli ja juuri sopiva meidän verannalle, siis mustana!Tässä homman lopputulos. Tästä ei tullut perinteistä romanttista verantaa pitsiverhoineen, tästä tuli asukkaidensa näköinen, retrohenkinen veranta! Ihanan raikas vaalea katto, hurja muutos aikaisempaan. Katon väri jatkuu seiniin ja nyt valkoiset seinäpaneelit erottuvat kauniimmin. Mietimme aikamme että mitä toimintoja haluamme lasiverannalle. Mietinnässä oli pieni pöytäryhmä, joka toimisi kesäisin aamupala/ruokapöytänä. Tästä ideasta luovuimme kun ryhdyimme isoon ulkoprojektiin eli kesäkeittiön rakentamiseen. Siihen palataankin joskus myöhemmin monen jutun verran :)


50-luvun musta nahkasohva oli miehen löytö torista ja siitä tuli sohva verannalle. Siinä voi sitten ottaa tirsoja tai syödä aamupalaa keväästä syksyyn. Nämä Annon Kaakeli-kookosmatot olivat hyvässä alennuksessa ja ostin niitä ison läjän. Sommittelin niistä hauskan kokonaisuuden verannalle. Ovat käytännölliset tilassa, jossa kuljetaan kengät jalassa.Naulakko on seinässä ja työtakit saivat oman paikan. Kenkätelineinä toimivat omaa tuotantoa olevat puulaatikot. Kuten huomaatte nämä kuvat on otettu kesällä, tuo peikonlehti ja amppelikukat muuttivat ajat sitten sisälle. Lasiveranta kun on meillä kylmää tilaa. Ja naulakossa on nykyään hieman enemmän takkeja kuin kesällä!


Rottinkituolit ovat Sokevan mallistoa ja haettiin Riihimäeltä meille. Ostetimme torin kautta koko setin eli neljä tuolia ja pöydän. Kalusteet olivat kesän lopussa ensin meidän puutarhahäissämme istuinryhmänä, nyt kaksi niistä pääsi verannalle, loput odottelevat sijoituspaikkaa... Itsetehty puulaatikko on täynnä pihaleluja, sinisessä askartelemassani huopakorissa säilytetään kaikki vesipyssyt. 


Ostin keväällä Ikeasta nämä kätevät ritilät, josta tuli meillä koukkujen ja pyykkipoikien avulla pientavaroiden säilytyspaikka. Minulla on puutarhahanskat aina hukassa, nyt opettelen laittamaan ne omalle paikalleen tähän. Aika kätevät ovat.


  

Tästä astutaankin jo sisälle ja pyyhitään jalat kynnysmattoon. Lasiveranta kiittää ja kuittaa.

Rentouttavaa viikonloppua :)

17 kommenttia

 1. Tulipa pirteä! Tykkään kovasti tuosta mustasta sohvasta! Aiemmin olen tottunut näkemään sen punaisena. Hyvän löydön olet tehnytkin! Sininen lattia on hieno! Ja naulakko myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos :) Rakastan tuota lattian väriä, harmi vaan kun rappusista maali jo hieman irtoilee. Verannan lattia on muuten ollut ennen oranssi, sitä alkaa paljastumaan sinisen alta!

   Poista
 2. Katon maalaaminen on kyllä aika kauheaa - ja se suojaaminen niin aikaavievää ja tylsää. Mutta lopputulos kiittää; ihana lasikuisti kaiken kaikkiaan. Sellaisen olen aina halunnut; saa nähdä tuleeko tästä haaveesta joskus vielä totta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi toivottavasti saat oman lasikuistisi joku päivä :) Katon maalaaminen on kyllä oma projektinsa ja ei niin nautinnollinen kokemus! Joku päivä maalaan lastenhuoneen viistokaton, mutta se on projekti jota siirrän aina eteenpäin...

   Poista
 3. Paljon kauniita yksityiskohtia :) Valkoinen, musta ja sininen - raikas ja tyylikäs kokonaisuus. Onko teillä muuten ikkuna verannalta sisälle vai syvennys, tuo missä on peikonlehti? Näyttää kivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Meillä on ikkunasyvennys verannalta eteiseen. Ikkunan kautta pimeään eteiseen tulee edes pikkasen valoa. Verannan puolella on isompi syvennys, johon mahtuu esimerkiksi tuo peikonlehti :)

   Poista
 4. Tulipas kuistista kaunis ja viihtyisä! Matto idea on hauska ja tykkään kovasti myös tuosta naulakosta. Ja tuo sohva on niin ihana, itsekin yritän samanlaista metsästää kotiini juurikin mustana. Meillä kuisti muistuttaa noita sun ottamia kuvia lähtötilanteesta, sillä kuistille tuppaa kertymään kaikki ylimääräinen tavara..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai teilläkin kuistille kertyy tuota ylimääräistä tavaraa :) Taitaa olla sama vika aika monella. Vaikeintahan tässä onkin ollut pitää tuo veranta siistinä rempan jälkeen...

   Poista
 5. Hyvä muutos :) Tuo ritilikkö vaikuttaa kätevältä. Meillä lasten hanskoja yms. tulee kuivattua metalliseen henkariin kiinnitetyissä pyykkipojissa, mutta tuohon mahtuisi enemmän, jos sijoituskohdan keksisi (meillä ei erittäin valitettavasti ole lasiverantaa vaan minieteinen, koska taloon on tehty märkätilat sen tilalle, mikä sinänsä on hyvä, ettei ne ole ns. sisällä talossa).

  Naulakko on myös hieno. Itse löysin samantyyppisen navetastamme ja päätyi lasten huoneeseen.

  Oletteko itse maalanneet lattian? Jos, niin mikä maali/sävy? Täällä nimittäin pohditaan juuri tuon minieteisemme remonttia ja sävyt mietinnässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Ei olla itse maalattu lattiaa vaan oli jo valmiiksi tuollainen ihanuus. En valitettavasti tiedä mikä on sävyltään.

   Poista
 6. Ihana, olispa meilläkin kuisti tai veranta :)

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Ihana veranta ja muutoinkin ihana koti!!! Onneksi löysin sut tästä blogimerestä ;)
  Mekin rempattiin viime kesä uuttavanhaa kotiamme, verantaa välillä toivoisin. Mutta se on poistettu luultavasti jossain vaiheessa, kun vanhaa ei vielä arvostettu :/
  Viherkasvien käyttösi on ihailtavaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei ja tervetuloa meille <3 Onneksi löysit tänne Rautatieläistaloon. Mitä ihmettä, veranta poistettu! Se on todella harmillista, sillä ne kuuluvat vanhoihin taloihin.

   Minä tykkään viherkasveista mahdottoman paljon, joskin olen tällainen aloitteleva viherpeukalo. Tämä on ensimmäinen koti jossa kunnolla vihertää!

   Poista