Sisällön tarjoaa Blogger.

HIMMELIN PAIKKA

Himmelin paikka on keittiössä, mustaa hirsiseinää ja muurattua valkoista seinää vasten. Siinä pienen ruokapöydän päällä se on arvoisellaan paikalla, sen nimittäin huomaa heti keittiöön astuttua. Tämä keittiön ainut valmis ja lopulliseen muotoonsa remontoitu seinä on ehdottomasti yksi lempinäkymistäni kotonamme.


Himmeli ja hirsiseinä edustavat minulle vanhaa aikaa, perinteitä ja historiaa. Vielä kun paikallaan olisi vanha puuliesi, niin näkymä olisi täydellinen. Harmi kun se on joskus aikanaan purettu pois modernin keittiön tieltä. Ja mitä me uudet talon asukkaat teimme, purimme tietenkin modernin keittiön ja kaivoimme alkuperäisen seinän esille. Jos talo osaisi ajatella, se varmasti pyörittelisi päätänsä meidän ihmisen päättämättömyydelle.Muurattu seinä, jonka edessä vanha liesi on sijainnut, sai jäädä alkuperäiseen asuunsa. Isoimmat reijät saivat pakkelia, mutta muuten saivat maalin alle jäädä rösöisyys ja elämänjäljet esille. Hirsiseinä sai mustan värin, sen ainoan mietityn ja oikeaksi todetun värin. 

Puunväriset pinnatuolit, 50-luvun valkoinen pyöreä pöytä sekä astiahyllynä nykyään toimiva kirjahylly sopivat väriensä puolesta täydellisesti seinän edustalle. Valkoinen, musta ja vaalea puu. Kaunis yhdistelmä mielestäni. Tätä värimaailmaa tullaan näillä näkymin jatkamaan myös keittiön vastapäiselle seinälle sitten joskus. Mikäli haluat lukea tarkemmin hirsiseinän remontista, sinne pääset nopeasti tästä (klik).


Ruokahuoneeseen vievästä oviaukosta avautuu toinen kaunis näkymä. Minulle rakas 50-luvun liinavaatekaappi ja sen taustalla hohtava Marimekon tummansininen verho. Liinavaatekaapin päällä on kokelma viherkasveja, jotka tuovat vihreää väriä tähänkin näkymään. Erityisesti pidän vanhoista koristeellisista ovilistoista, jotka saivat hieman kunnostusta osakseen sekä uutta maalia pintaan. 


Nyt kaiken tämän kruunaa olkihimmeli, jonka olen talon emäntänä itse tehnyt. Himmeli on todellakin löytänyt arvoisensa paikan. 

Oikein mukavaa torstaita kaikille!

10 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :) Paikka on parhain tälle himmelille, taas tänään sen totesin kun astuin keittiöön ja siinä se heti osui silmiin :)

   Poista
 2. Vanhojen tulisijojen purku, se on niin väärin! Joskus on ehkä pakko, mutta tuo tuntuu olevan ennemminkin sääntö, kun poikkeus vanhoissa taloissa.
  Himmeli on kaunis ja juurikin tuossa paikassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella harmillista ettei keittiössä ole enää tulisijaa, me olisimme osanneet sitä arvostaa ja käytössä se olisi ollut ahkeraan. Minä ja himmeli kiitämme :)

   Poista
 3. Teillä on kyllä niin "tuoreen" näköistä :) Johtuukohan noista viherkasveista, heh. Kaunis seinä, hieno paikka himmelillä ja nuo vanhat ovilistat on kyllä ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan niin tuoreita ;) Mukavaa että pidät seinästä ja himmelistä. Nuo ovilistat ovat todella kauniita yksityiskohtia :)

   Poista
 4. Vau, oletpa hienon himmelin tehnyt! Ja tosiaan oikea paikka. Kivasti nousee esille, mutta silti sävymaailmassa löytää heti parin noista tuoleista ja hyllyistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Himmeli todellakin löysi hyvän paikan keittiöstä. Se on ihana.

   Poista
 5. Hei!

  Mistä olet ostanut olkia ja paljon suunnilleen maksaneet? Tein joulun alla ensimmäisen himmelini, mustista pilleistä, ja haluaisin tehdä seuraavan oljista, mutta en tiedä mistä niitä saa hankittua.

  Mukavaa ja inspiroivaa katseltavaa ja luettavaa tämä blogisi, kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, olkia myytiin ainakin Sinellissä joulun alla. 2,50€/pussi. Kävin vuoden alussa kyselemässä niitä lisää, mutta kaikki oli myyty joulun alla. Eiköhän niitä ilmesty askartelukauppoihin taas syksyn lopulla!

   Poista