Sisällön tarjoaa Blogger.

HEI, ME KIERRÄTETÄÄN!

Maailmassa on NIIN paljon tavaraa. Kun ihmiset haluavat luopua vanhasta uuden tieltä, minä kiinnostun. Rakastan vanhoja huonekaluja joilla jokaisella on oma tarinansa. Silloin harvoin kun tuon tarinan pääsen kuulemaan, esineestä tai huonekalusta tulee vielä rakkaampi minulle. Uusia huonekaluja päätyy kotiimme vain harvoin, sohva ja parisänky ovat kotimme uutena ostetut huonekalut. Kirpputoreja olen kiertänyt koko elämäni ja muistan vielä sen ajan kun kirpputorilla käynti oli noloa. Kuinka ihanasti kierrätys on meillä Suomessa kehittynytkään. Kierrätys on harrastukseni ja nautin siitä valtavasti, turhat myyn eteenpäin ja tarpeelliset hankin rauhassa. Periaatteeni vanhan tavaran ja huonekalujen ostossa on tarpeellisuus, edullinen hinta, käyttökuntoinen/kunnostettavissa ja ei sijaitse liian kaukana kotoa.

Nojatuoli: tori.fi, tv-taso ja kirjahylly: kierrätyskeskus, valokuvakehykset, lehtiteline, kukkaruukut ja rottinki kukkateline: kirpputori

Mistä sitten hankinnat tehdään? Perinteisten kirpputorien kiertely on ykkösjuttuni. Eihän sitä koskaan voi tietää mitä aarteita löytyy sieltä alimmalta hyllyltä muiden takaa. Ostajana olen muuttunut vuosien varrella. Olen löytänyt pukeutumisessa oman tyylini, joten edulliset päähänpistot sarjassamme "tätä voin joskus käyttää" ovat loppuneet. Sama on käynyt pientavaran osalta, nyt ostoksiini lukeutuu pääasiassa Suomalaista lasia, Iittalaa, Arabiaa ja muita käyttöesineitä. Tekstiileissä arvostan pellavaa ja samettia, näitä vain eteen sattuu todella harvoin kohtuulliseen hintaan.

Tuikkukippo ja Festivo kynttilänjalat: kirpputori, Mariskooli: lahja, kukkaruukku: kirpputori, sohvapöytä ja iso valkoinen maljakko: kierrätyskeskus

Sitten ovat kierrätyskeskukset, nämä kierrätystavaran tavaratalot! Kun astun sellaiseen sisään, olen kuin pikkutyttö karkkikaupassa. Mieheni useasti naureskelee intoani huomattuani heti ovelta jotain mielenkiintoista. Mahdollisuudet ovat mahtavat löytöjen tekoon edullisesti. Tarjontaa on niin valtavasti, että aikaa kiertelyyn on syytä varata paljon. Näissä paikoissa voi tinkiä...

Ruokapöytä: kierrätyskeskus, pinnatuolit: tuttavan ullakko ja kierrätyskeskus, liinavaatekaappi: tori.fi, lamppu: kirpputori

Mikäli sitten haluan tutkia huonekalutarjontaa ihan kotisohvalla, paikkana on Tori.fi. Ja mitä löytöjä olenkaan tehnyt kotisohvalta, huh. Yhteydenotto myyjään on helppoa ja kaupat voi sopia nopeasti. Parhaimmillaan myytävät huonekalut vain käväisevät sivulla, parhaat viedään nopeasti käsistä. Torin kautta olen tehnyt parhaimmat hankintani ja myös myynyt nopeasti tarpeettomat eteenpäin. 

Keinutuoli: kierrätyskeskus, liinavaatekaappi: tori.fi, ryijymatto, rottinkikori ja karttapallo: kirpputori, pärekori: tuttavan ullakko

Muita mahtavia aarreaittoja ovat Huuto.net, osto- ja myyntiliikkeet, tuttavien ullakot, mummolat ja vaarilat ja eri kaupunkien facebook-kirpputorit. Kannattaa pitää silmänsä auki joka paikassa...

Mitä on kuitenkin syytä muistaa? Aina ei voi onnistua, sillä kierrätettyjen tavaroiden ja huonekalujen etsintä vie aikaa. Maltti on valttia, ei kannata tarttua sinnepäin ratkaisuihin, vaan etsiä juuri se oikea huonekalu rauhassa. Ja itse ainakin vaan tiedän kun se oikea osuu kohdalle. Jos ja kun sorrut virheostoihin, mikä estää sinua myymästä ne eteenpäin? Mikäli koet vanhan tavaran metsästyksen vaikeana ja turhauttavana, osta uutta! 

7 kommenttia

 1. Aivan ihastuttava, värikäs ja persoonallinen koti teillä! Kiva kun liityit seuraajakseni Instagramissa, niin löysin tänne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis :) blogini on uusi ja olen todella iloinen jokaisesta lukijasta, joka löytää tänne :) Tervetuloa!

   Poista
 2. Täällä ilmoittautuu toinen kierrätyksen kannattaja. Jos jostakin tulee puute, käännyn ensimmäisenä Torin puoleen ja usein sieltä onkin apu löytynyt. Harmi, että meillä on tämän hetkiset neliöt täytetty, joten en voi oikein tehdä lisälöytöjä. Sie olet tehnyt upeita ostoksia! Moni niistä kelpaisi meillekin ;) Muutenkin teillä on kivan näköinen koti ja sieltä löytyy monia tuttuja juttuja, kuten vihreä seinä ja kiurujen yö -tapetti. Hyvä maku siulla siis ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos :) Kiva kun löytyy saman ajatusmaailma omaavia bloggaajia. Aion tulla vastavierailulle sinun blogiisi pian :)

   Poista
 3. Löysin ihanan instan kuvasi kautta tänne. Koluan myös paljon kirppareita, huutokauppoja, vinttejä ja autotalleja. Teen myös paljon itse tai ainakin yritän :) itse pidän uuden ja vanhan liitosta sisustuksessa.

  VastaaPoista
 4. Löysin ihanan instan kuvasi kautta tänne. Koluan myös paljon kirppareita, huutokauppoja, vinttejä ja autotalleja. Teen myös paljon itse tai ainakin yritän :) itse pidän uuden ja vanhan liitosta sisustuksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit tänne :) huutokaupat on itselle vielä käymättä, mutta kovasti haluun lähteä niihin tutustumaan. Jotenkin tuntuu että jos sille tielle lähden niin jään koukkuun ja kovasti :)

   Poista